NASA: Ετοιμάζει αποστολή στον πλανήτη Ουρανό για να αναζητήσουν σημάδια ζωής (βίντεο)

Το μόνο διαστημόπλοιο που επισκέφθηκε τον πλανήτη ήταν το Voyager 2 της NASA το 1986

NASA: Ετοιμάζει αποστολή στον πλανήτη Ουρανό για να αναζητήσουν σημάδια ζωής (βίντεο)

Η NASA ετοιμάζει αποστολή στον γιγάντιο πλανήτη Ουρανό, όπως αναφέρει έκθεση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, που περιγράφει τις διαστημικές προτεραιότητες για την επόμενη δεκαετία.

Η έκθεση χαρακτηρίζει τον Ουρανό ως «ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σώματα στο ηλιακό σύστημα» και λέει ότι η μελέτη του θα βελτιώσει την αντίληψη μας σχετικά με τους γιγάντιους διαστημικούς πλανήτες πάγου.

Το διαστημικό σκάφος θα πρέπει να λειτουργεί σε σύστημα τροχιάς γύρω από τον Ουρανό για αρκετά χρόνια, έναν ανιχνευτή στην ατμόσφαιρά του.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, o Ουρανός είναι ο έβδομος πλανήτης κατά σειρά από τον ήλιο και είναι κατ’ ουσίαν ένας «γίγαντας πάγου» με 17 γνωστά φεγγάρια και ελάχιστη θερμοκρασία -371 φαρενάιτ.

Αστρονόμοι και επιστήμονες του διαστήματος πρότειναν επίσης στη NASA να οργανώσει αποστολή επίσκεψης στο παγωμένο φεγγάρι του Κρόνου “Εγκέλαδο” και να αναζητήσει σημάδια ζωής.

Κάθε δέκα χρόνια, οι Εθνικές Ακαδημίες Επιστημών, Μηχανικής και Ιατρικής συγκεντρώνουν μια ομάδα ειδικών για το διάστημα και τους ζητούν να καταλήξουν σε μια πρόταση σχετικά με το πώς η NASA πρέπει να εφαρμόσει τον προϋπολογισμό της στον τομέα της πλανητικής επιστήμης και της άμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.