NASA: ΗΠΑ και Ιαπωνία υπέγραψαν Συμφωνία Διαστημικής Συνεργασίας

Η NASA και η κυβέρνηση της Ιαπωνίας οριστικοποίησαν μια προηγούμενη συμφωνία τον Νοέμβριο του 202

NASA: ΗΠΑ και Ιαπωνία υπέγραψαν Συμφωνία Διαστημικής Συνεργασίας

ΗΠΑ και Ιαπωνία υπέγραψαν χθες στα γραφεία της NASA Συμφωνία Διαστημικής Συνεργασίας, προσδιορίζοντας ένα κοινό μέλλον στον απέραντο ορίζοντα ευκαριών που προσφέρει το αχανές Διάστημα.

«Το μέλλον του διαστήματος είναι συνεργατικό», είπε ο Blinken. «Μέσω αυτής της συμφωνίας, τα έθνη μας ενίσχυσαν τη συνεργασία τους στο διάστημα και εδώ στη Γη. Θα πάμε πιο μακριά και θα μάθουμε ακόμα περισσότερα μαζί».

Η υπογραφή αποτελεί το αποκορύφωμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Kishida Fumio στην Ουάσιγκτον, την πρώτη του από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2021.

«Περιμένω από αυτή τη συμφωνία να προωθήσει δυναμικά τη διαστημική συνεργασία Ιαπωνίας-ΗΠΑ και να επεκτείνει τους τομείς συνεργασίας για τη συμμαχία Ιαπωνίας-ΗΠΑ, η οποία είναι ισχυρότερη από ποτέ», δήλωσε ο Kishida.

Η NASA και η κυβέρνηση της Ιαπωνίας οριστικοποίησαν μια προηγούμενη συμφωνία τον Νοέμβριο του 2022, επιβεβαιώνοντας τη συνεισφορά της Ιαπωνίας στην αποστολή Gateway ως μέρος μιας δέσμευσης για μακροπρόθεσμη συνεργασία για τη σεληνιακή εξερεύνηση με τη NASA στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ιαπωνία ήταν επίσης ένας από τους αρχικούς υπογράφοντες τις Συμφωνίες της Άρτεμις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.