NASA: Nέες φωτογραφίες από το «χτύπημα» του αστεροειδή Δίμορφου – Εντυπωσιακές εικόνες από το James Webb

Το πλανητικό πείραμα άμυνας της Γης που ίσως κάποτε σώσει την Ανθρωπότητα

NASA: Nέες φωτογραφίες από το «χτύπημα» του αστεροειδή Δίμορφου – Εντυπωσιακές εικόνες από το James Webb

Η NASA έγραψε Ιστορία με την αποστολή Dart, κατά την οποία ένα διαστημόπλοιό της χτύπησε εσκεμμένα τον αστεροειδή Δίμορφο προκειμένου να του εκτρέψει την πορεία κάτι που σκοπεύει να εφαρμόσει στην περίπτωση που ένα αντίστοιχο ουράνιο σώμα θα απειλήσει την Γη με σύγκρουση.

Μετά το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, δημοσιεύτηκαν νέες φωτογραφίες της σύγκρουσης από τα διαστημικά τηλεσκόπια James Webb και Hubble.

Σε μία από αυτές φαίνονται να εκτοξεύονται στο διάστημα θραύσματα από τον αστεροειδή Δίμορφο, που σημαίνει πως μπορεί να φτάσουν στην Γη προκαλώντας «βροχή διαττόντων αστέρων».

Όπως θα δείτε στις εικόνες και στα δύο τηλεσκόπια η σύγκρουση προκάλεσε μία ξαφνική φωτεινότητα.

«Το Webb και το Hubble δείχνουν αυτό που γνωρίζαμε πάντα ότι ισχύει στη Nasa: μαθαίνουμε περισσότερα όταν συνεργαζόμαστε», δήλωσε ο Bill Nelson, διαχειριστής του οργανισμού και πρώην αστροναύτης.

Οι διαχειριστές της αποστολής Dart δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου μετά την πρόσκρουση της Δευτέρας ότι μπορεί να περάσουν έως και δύο μήνες μέχρι να γίνει γνωστό εάν η δύναμη της πρόσκρουσης ήταν αρκετή για να μετακινήσει τον Δίμορφο από την τροχιά του γύρω από τον Δίδυμο.

Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορεί να θεωρήσουν την αποστολή αυτή ως ένα διαστημικό πυροτέχνημα άνευ λόγου και ουσίας αλλά αυτό δεν ισχύει.

Στην πραγματικότητα έχοντας συνηθίσει στη ρουτίνα ότι θα ξυπνήσουν το πρωί, θα δουν το φως του ήλιου, θα πάνε στην εργασία τους, θα επιστρέψουν από την εργασία τους, θα δύσει ο ήλιος, θα δουν τηλεόραση και εν τέλει θα κοιμηθούν δεν έχουν ποτέ σκεφτεί ότι αυτό κάποια μέρα μπορεί να μην είναι δεδομένο καθώς ένα ουράνιο σώμα μπορεί να πέσει στον πλανήτη Γη, να προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές και να εξαφανίσει το 985 της Ανθρωπότητας.

Είναι κάτι που έχει ξανά συμβεί στο παρελθόν με την διαφορά ότι τότε ο Άνθρωπος είχε την τύχη να μην υπάρχει.

Αρκεί να θυμίσουμε ότι ένας αστεροειδής ήταν η αιτία εξαφανιστούν οι δεινόσαυροι.

Ένα ουράνιο σώμα διαμέτρου μερικών εκατοντάδων μέτρων αρκεί για να καταστρέψει την μισή Γαλλία πέφτοντας στη Γη εξαιτίας της τεράστιας κινητικής ενέργειας που αποκτά λόγω της μάζας και της ταχύτητας με την οποία εισέρχεται στην γήινη ατμόσφαιρα.

Για ουράνιο σώμα με διάμετρο μερικών χιλιομέτρων, ας μην το σκεφτόμαστε καλύτερα, πρόκειται για έναν εφιάλτη, καθώς μπορεί να προκαλέσει μία πραγματική πλανητική καταστροφή άνευ προηγουμένου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτό που πραγματοποίησε ως αποστολή η NASA είχε παιχτεί ως σενάριο στη γνωστή ταινία Αρμαγεδδών με τον Μπρους Γουίλις.

Αυτό είναι άλλη μια απόδειξη ότι με τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας το Hollywood πάντα επιχειρεί να προετοιμάσει την ανθρωπότητα για αυτά που έρχονται, είτε καλά, είτε κακά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.