ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Οι δορυφόροι του Ε.Μασκ παίρνουν θέση για τροχιά και κάποιοι βλέπουν… UFO

Oι δορυφόροι Starlink του Έλον Μασκ έγιναν ορατοί στον ουρανό της Εύβοιας

Οι δορυφόροι του Ε.Μασκ παίρνουν θέση για τροχιά και κάποιοι   βλέπουν… UFO

Την εμφάνισή τους έκαναν για άλλη μια φορά στον ουρανό της Ελλάδας οι δορυφόροι της Starlink, της εταιρείας του Έλον Μασκ.

Οι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι εμφανίζονται να διασχίζουν τον ουρανό ο ένας πίσω από τον άλλο.

Στο βίντεο του evima.gr φαίνονται να κάνουν την εμφάνισή τους στον νυχτερινό ουρανό το βράδυ της Κυριακής 16ης Ιουλίου.

Oι δορυφόροι Starlink του Έλον Μασκ έγιναν ορατοί στον ουρανό της Εύβοιας

Το φαινόμενο ήταν ορατό από την Αττική και τη Ρόδο, ενώ κάποιοι επικοινώνησαν μάλιστα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι δορυφόροι φαίνονται να κινούνται όλοι μαζί σαν «τρένο» μετά την εκτόξευσή τους μέχρι να φτάσουν σε ύφος 550 χιλιομέτρων όπου είναι η κανονική τροχιά τους. Μετά διασπείρονται και δεν είναι εύκολα ορατοί με το μάτι.

Η εταιρεία Starlink παρέχει υπηρεσίες Διαδικτύου μέσω δικτύου εκατοντάδων δορυφόρων. Είναι αποτελεσματική λύση για όσους ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς γρήγορο Ίντερνετ.

Οι δορυφόροι είναι σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη, ώστε οι ταχύτητες να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερες. Για αυτόν τον λόγο, όμως, απαιτούνται πάνω από πολλοί δορυφόροι για την πλήρη κάλυψη του πλανήτη.

Αυτή τη στιγμή η Starlink έχει πάνω από 4.000 δορυφόρους με την προοπτική να γίνουν πάνω από 40.000.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πως και από πού πήρε την άδεια για να γεμίσει  με χιλιάδες δορυφόρους το χώρο στα 550 χλμ. ύψος άγνωστο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.