ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Πλανήτης Ποσειδώνας: Ακόμη πιο κρύος ο «γίγαντας του πάγου» – Ανεξήγητη πτώση θερμοκρασίας κατά 8 βαθμούς

Με μέσες θερμοκρασίες τους -207 βαθμούς κελσίου

Πλανήτης Ποσειδώνας: Ακόμη πιο κρύος ο «γίγαντας του πάγου» – Ανεξήγητη πτώση θερμοκρασίας κατά 8 βαθμούς

Ο πλανήτης Ποσειδώνας σύμφωνα με νέα μελέτη εμφανίζει ακόμη πιο χαμηλές θερμοκρασίες σε σχέση με αυτές που γνωρίζαμε.

Ευρισκόμενος 2,8 δισεκατομμύρια μίλια μακριά από τον Ήλιο, ο «γίγαντας του πάγου» όπως τον χαρακτηρίζουν είναι ένας από τους ψυχρότερους πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος με μέσες θερμοκρασίες -207 βαθμούς κελσίου.

Ερευνητές από τη NASA αναλύουν θερμικές υπέρυθρες εικόνες του Ποσειδώνα από πολλαπλά παρατηρητήρια για σχεδόν 20 χρόνια.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, αναλύσεις τους έδειξαν ότι οι μέσες θερμοκρασίες στη στρατόσφαιρα του Ποσειδώνα έπεσαν απροσδόκητα κατά περίπου 8°C μεταξύ 2003 και 2018.

Ο Δρ Μίκαελ Ρόμαν, Μεταδιδακτορικός Ερευνητικός Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε πως αυτή η αλλαγή ήταν απροσδόκητη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεδομένου ότι παρατηρούμε τον Ποσειδώνα κατά τις αρχές του καλοκαιριού του στα νότα, θα περιμέναμε ότι οι θερμοκρασίες θα αυξάνονται σιγά-σιγά πιο ζεστές, όχι πιο ψυχρές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.