ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία: Δοκιμαστική εκτόξευση του διαστημικού πυραύλου Angara-A5 (βίντεο)

Πραγματοποιείται εκ νέου η δοκιμή καθώς ακυρώθηκε η χθεσινή απόπειρα εκτόξευσης λόγω βλάβης στον πύραυλο

Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία: Δοκιμαστική εκτόξευση του διαστημικού πυραύλου Angara-A5 (βίντεο)

Επαναλαμβάνεται σήμερα η δοκιμή εκτόξευσης του ρωσικού διαστημικού πυραυλικού φορέα Angara-A5, η οποία είχε ακυρωθεί χθες μετά από βλάβη στο λογισμικό υποσυστήματος του πυραύλου.

Η εκτόξευση του πυραύλου Angara αποσκοπεί στο να παρουσιάσει τις διαστημικές φιλοδοξίες της Ρωσίας τη μετασοβιετική εποχή και τον αυξανόμενο ρόλο του κοσμοδρομίου Βαστότσνι, που βρίσκεται στη δασώδη περιοχή Αμούρ στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Γιούρι Μπορίσοφ είχε δηλώσει ότι η τρίτη εκτόξευση θα προγραμματισθεί για σήμερα.

«Η διεξαγωγή δοκιμαστικών πτήσεων γίνεται για να εντοπισθούν τα προβλήματα τα οποία όπως είπε δεν είναι ασυνήθιστα σε αυτό το στάδιο ανάπτυξης» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου ρωσικού διαστημικού σταθμού έως το 2027 και έχει παρουσιάσει το πρόγραμμα Angara ως υψηλής σημασίας για την εθνική ασφάλεια.

Ο πύραυλος Angara-Α5 αποτελεί ένα διαστημικό σύστημα βαρέος τύπου, καθώς έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο μεγαλύτερο των 20 τόνων σε τροχιά.

Αυτή αναμένεται να είναι η πρώτη εκτόξευση από το κοσμοδρόμιο Βαστότσνι, η μοναδική εκτόξευση διαστημοπλοίου της Ρωσίας στη μετασοβιετική περίοδο. Όντας πιο κοντά στον ισημερινό, ο Angara-A5 μπορεί να μεταφέρει σε τροχιά ένα πιο βαρύ ωφέλιμο φορτίο αν εκτοξευθεί από το κοσμοδρόμιο Βαστότσνι παρά από το Πλεσέτσκ, ένα σοβιετικής εποχής κοσμοδρόμιο από το οποίο η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει επιτυχώς τρείς εκτοξεύσεις πυραύλων Angara μέχρι στιγμής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε εδώ ζωντανά την δοκιμαστική εκτόξευση του διαστημικού πυραύλου: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.