ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σπουδαία ανακάλυψη: Εντοπίστηκε πλανήτης που μπορεί να έχει ζωή

Ο εξωπλανήτης Κ2-18Β είναι περίπου 8,5 φορές μεγαλύτερος από τη Γη

Σπουδαία ανακάλυψη: Εντοπίστηκε πλανήτης που μπορεί να έχει ζωή

Σημαντικά ευρήματα έρχονται στο «φως» από το γιγαντιαίο τηλεσκόπιο Webb, καθώς εντόπισε τον εξωπλανήτη, Κ2-18Β, ο οποίος απέχει 120 έτη φωτός από τη Γη και μπορεί να έχει ζωή!

Ο εξωπλανήτης Κ2-18Β είναι περίπου 8,5 φορές μεγαλύτερος από τη Γη και σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το τηλεσκόπιο Webb, διαθέτει άφθονο μεθάνιο και διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρά του και διαθέτει στοιχεία που είναι απαραίτητα για την υποστήριξη της ζωής, όπως το νερό.

Τα πρώτα ευρήματα είχαν καταγραφεί από το τηλεσκόπιο Hubble και παρουσιάστηκαν σε σχετική μελέτη τον Σεπτέμβρη του 2019. Αυτά βοήθησαν τους επιστήμονες να «εισέλθουν» με το υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο Webb στον K2-18Β για περαιτέρω μελέτη.

Οι επιστήμονες μεταξύ άλλων, ανακάλυψαν και ένα πολύ ειδικό μόριο, που ονομάζεται διμεθυλοσουλφίδιο, μπορεί να υπάρχει στον K2-18Β. Σύμφωνα με τη NASA, πρόκειται για ένα μόριο που παράγεται μόνο από τη ζωή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Γη, η μεγαλύτερη ποσότητα αυτού του μορίου εκπέμπεται από το φυτοπλαγκτόν σε θαλάσσια περιβάλλοντα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.