Τηλεσκόπιο Hubble: Kατέγραψε πολύχρωμο σμήνος διάσπαρτων άστρων (φωτο)

Το NGC 6355 είναι ένα γαλαξιακό σφαιρωτό σμήνος που βρίσκεται στις εσωτερικές περιοχές του Γαλαξία μας

Τηλεσκόπιο Hubble: Kατέγραψε πολύχρωμο σμήνος διάσπαρτων άστρων (φωτο)

Εικόνα με διάσπαρτα άστρα του σφαιρωτού σμήνους NGC 6355 κατέγραψε το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA.

Το Διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble είναι τηλεσκόπιο το οποίο τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη από το αμερικανικό Διαστημικό Λεωφορείο Discovery τον Απρίλιο του 1990.

Το NGC 6355 είναι ένα γαλαξιακό σφαιρωτό σμήνος που βρίσκεται στις εσωτερικές περιοχές του Γαλαξία μας. Απέχει λιγότερο από 50.000 έτη φωτός από τη Γη στον αστερισμό του Οφιούχου.

Τα σφαιρωτά σμήνη είναι σταθερές, στενά συνδεδεμένες ομάδες δεκάδων χιλιάδων έως εκατομμυρίων αστέρων που σχετίζονται με όλους τους τύπους γαλαξιών. Οι πυκνοί πληθυσμοί τους από αστέρια και η βαρυτική έλξη προσδίδουν στα σμήνη αυτά ένα περίπου σφαιρικό σχήμα με μια φωτεινή συγκέντρωση αστέρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πυκνός, φωτεινός πυρήνας του NGC 6355 λάμπει καθώς το Hubble είναι σε θέση να διαχωρίσει μεμονωμένα αστέρια στην πυκνή περιοχή προς το κέντρο αυτής της εικόνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.