ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έχετε αναρωτηθεί; – Μπορούν οι άνθρωποι να πλησιάσουν αρκετά τον πλανήτη Ήλιο;

Το αν θα επιζήσουν είναι μια διαφορετική κουβέντα

Έχετε αναρωτηθεί; – Μπορούν οι άνθρωποι να πλησιάσουν αρκετά τον πλανήτη Ήλιο;

Ο ήλιος είναι μια φλεγόμενη καυτή μπάλα, όπου συχνά γίνονται πυρηνικές εκρήξεις στο εσωτερικό του. Αυτό φυσικά κάνει τον ήλιο, πάρα πολύ καυτό. Στην επιφάνειά του, η θερμοκρασία ξεπερνά τους 5.500 βαθμούς Κελσίου.

Στο εσωτερικό του είναι ακόμα πιο καυτός, με τη θερμοκρασία να πλησιάζει τους 15 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου. Αυτό από μόνο του φτάνει για να μας πείσει ότι κανένας μας δεν μπορεί να ακουμπήσει τον ήλιο ή έστω να φτάσει κοντά. Αλλά πόσο μπορεί ο άνθρωπος να πλησιάσει;

Όπως φαίνεται, χάρις στην τεχνολογία, οι άνθρωποι μπορούν να φτάσουν σχετικά κοντά στον ήλιο. Όπως αναφέρει ο μηχανικός της NASA Ralph McNutt, μια βασική διαστημική στολή μπορεί να κρατήσει τον αστροναύτη προστατευμένο σε μια θερμοκρασία που φτάνει τους 120 βαθμούς Κελσίου. Αν ο αστροναύτης είναι προστατευμένος από τη διαστημική στολή και κινείται προς τον ήλιο, μπορεί να φτάσει σε απόσταση μέχρι και 4,8 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τον ήλιο, πριν η θερμοκρασία ανέβει κι άλλο και η διαστημική στολή δεν μπορεί να τον προστατέψει.

Μπορεί να σας φαίνεται μεγάλη η απόσταση, αλλά είναι αρκετά κοντά στον ήλιο, αν συγκρίνεις το συνολικό μέγεθος του διαστήματος. Η Γη απέχει από τον ήλιο περίπου 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα, πράγμα που σημαίνει ότι όντως διανύει το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης και μπορεί να πλησιάσει αρκετά. Βέβαια, το να παραμείνει κάποιος ζωντανός αφού φτάσει μέχρι εκεί είναι μια διαφορετική κουβέντα.

Αν και μια βασική διαστημική στολή μπορεί να προστατέψει έναν αστροναύτη από τη ζέστη του ηλίου, το να καεί, δεν είναι ο μόνος κίνδυνος που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο αστροναύτης. Πριν φτάσει στο σημείο στο οποίο θα υπάρχει πολλή ζέστη ώστε να ζήσουν, θα έχουν εκτεθεί σε μια τόσο ισχυρή ραδιενέργεια στο διάστημα, που ακόμα και στα μισά της απόστασης από τη Γη στον Ήλιο ίσως είναι αδύνατον να επιβιώσουν. Παρολ’ αυτά, αν υπάρχει το σωστό διαστημόπλοιο, τότε οι αστροναύτες θα μπορούσαν να πλησιάσουν περισσότερο χωρίς να υποφέρουν από τη ραδιενέργεια.

Ο ερευνητής της NASA, Eric Christian, πιστεύει ότι είναι πιθανό να σχεδιάσει ένα διαστημικό όχημα που θα μπορεί να πάει τους αστροναύτες στα 6,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τον Ήλιο. Αυτό το αστροσκάφος θα μπορεί θα τους προστατεύσει από την ραδιενέργεια και την ζέστη και θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη Γη. Μπορεί αυτό να είναι μια αξέχαστη εμπειρία γι’ αυτούς, αλλά τα τηλεκατευθυνόμενα σκάφη είναι μια πιο ασφαλής επιλογή.

Οι άνθρωποι δεν φαίνεται πως θα πλησιάσουν στον Ήλιο σύντομα, τα τηλεκατευθυνόμενα σκάφη όμως θα μας δώσουν τη ευκαιρία να τον μελετήσουμε περαιτέρω. Το σκάφος της NASA Parker Solar Probe ξεκίνησε το 2018, έχει μια ασπίδα για τη ζέστη που είναι σχεδιασμένη να το προστατέψει από τη ζέστη και από τη ραδιενέργεια.

Τον Φεβρουάριο του 2022, το Parker Solar Probe μπήκε μέσα στο στέμμα του Ήλιου για πρώτη φορά στην 11η προσπάθεια πτήσης σε αυτή. Ήταν το πρώτο όχημα που «άγγιξε τον Ήλιο» και έγραψε ιστορία για επιστήμη και τεχνολογία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Parker Solar Probe θα συνεχίσει να κάνει μετρήσεις και να πετά ακόμα πιο κοντά στον Ήλιο κατά το υπόλοιπο της αποστολής του, επιτρέποντας στους επιστήμονες της NASA να βρουν νέες πληροφορίες για τον Ήλιο και τον καιρό του, όντας ασφαλείς στη Γη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.