ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Hubble της NASA μας ξεναγεί στον διαστημικό γαλαξία «μέδουσα» (φωτο)

Πώς πήρε το όνομα του;

Το Hubble της NASA μας ξεναγεί στον διαστημικό γαλαξία «μέδουσα» (φωτο)

Ένας «γαλαξίας μέδουσα» με πλοκάμια αστεριών να ακολουθούν κρέμεται σε μελανό μαύρο σε αυτή την εικόνα από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA/ESA.

Καθώς οι γαλαξίες των μεδουσών κινούνται μέσω του διαγαλαξιακού χώρου, το αέριο απομακρύνεται αργά σχηματίζοντας ίχνη που μοιάζουν με έλικες οι οποίοι φωτίζονται από τα «κρεμαστά» αστέρια.

Το Hubble της NASA μας ξεναγεί σε ένα διαστημικό - «θαλάσσιο» γαλαξία

Οι μπλε έλικες είναι ορατοί κάτω από τον πυρήνα αυτού του γαλαξία, δίνοντάς του μια όψη σαν μέδουσα.

Αυτός ο συγκεκριμένος γαλαξίας μέδουσα – γνωστός ως JO201 – βρίσκεται στον αστερισμό του Κήτους, ο οποίος πήρε το όνομά του από ένα θαλάσσιο τέρας της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας.

Οι έλικες των γαλαξιών μεδουσών εκτείνονται πέρα από τον φωτεινό δίσκο του πυρήνα του γαλαξία.

Αυτή η συγκεκριμένη παρατήρηση προέρχεται από μια έρευνα σχετικά με τα μεγέθη, τις μάζες και τις ηλικίες των σχηματισμών των άστρων στους έλικες των γαλαξιών των μεδουσών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.