ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Το τηλεσκόπιο Hubble «έπιασε» ζεύγος γαλαξιών – Μοναδική φωτογραφία

Οι δύο γαλαξίες που αποτελούν το ζεύγος γνωστό ως Arp-Madore 608-333

Το τηλεσκόπιο Hubble «έπιασε» ζεύγος γαλαξιών – Μοναδική φωτογραφία

Μοιάζει με μαγική εικόνα, αλλά είναι πραγματική… Το τηλεσκόπιο Hubble έπιασε μία εκπληκτικής ευκρίνειας εικόνα από ζεύγος γαλαξιών, την οποία δημοσιοποίησε η NASA.

Οι δύο αλληλεπιδρώντες γαλαξίες που αποτελούν το ζεύγος γνωστό ως Arp-Madore 608-333 φαίνεται να επιπλέουν δίπλα-δίπλα. Αν και φαίνονται γαλήνιοι και αδιατάρακτοι, οι δύο γαλαξίες στρεβλώνουν διακριτικά ο ένας τον άλλο, μέσω μιας αμοιβαίας βαρυτικής αλληλεπίδρασης που διαταράσσει και παραμορφώνει και τους δύο γαλαξίες. Η προηγμένη Κάμερα για Έρευνες του Hubble απαθανάτισε αυτήν την παρατεταμένη γαλαξιακή αλληλεπίδραση.

Δείτε την εικόνα:  Γαλαξίες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αλληλεπιδρώντες γαλαξίες στο Arp-Madore 608-333 αποτελούν μέρος μιας προσπάθειας δημιουργίας ενός αρχείου με ενδιαφέροντες στόχους για πιο λεπτομερή μελλοντική μελέτη από το Hubble, τα επίγεια τηλεσκόπια και το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA/ESA/CSA. Για να δημιουργήσουν αυτό το αρχείο, οι αστρονόμοι έψαξαν τους υπάρχοντες αστρονομικούς καταλόγους για μια λίστα στόχων που απλώνονται σε όλο τον νυχτερινό ουρανό. Ήλπιζαν να συμπεριλάβουν αντικείμενα που είχαν ήδη αναγνωριστεί ως ενδιαφέροντα και αυτό θα ήταν εύκολο για το Hubble να το παρατηρήσει ανεξάρτητα από την κατεύθυνση που έδειχνε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.