ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Βίντεο προσομοίωσης αποκαλύπτει τι θα συνέβαινε εάν μετεωρίτης του μισού μεγέθους του Πλούτωνα χτυπούσε τη Γη

Το μέγεθος και η πυκνότητα ενός αστεροειδούς έχουν αρκετά μεγάλο αντίκτυπο στο πόση καταστροφή θα προκαλούσε στη Γη

Βίντεο προσομοίωσης αποκαλύπτει τι θα συνέβαινε εάν μετεωρίτης του μισού μεγέθους του Πλούτωνα χτυπούσε τη Γη

Ένα βίντεο προσομοίωσης δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα του TikTok το οποίο δείχνει τι θα συνέβαινε στη Γη αν προσέκρουσε ένας μετεωρίτης στο μισό μέγεθος του Πλούτωνα.

Οι μετεωρίτες χτυπούν τακτικά τη Γη, αν και έχουν τη μορφή σκόνης ή πολύ μικρών σωματιδίων αφού περάσουν από την ατμόσφαιρα, επομένως είναι εντελώς ακίνδυνοι. Ωστόσο, το μέγεθος και η πυκνότητα ενός αστεροειδούς έχουν αρκετά μεγάλο αντίκτυπο στο πόση καταστροφή θα προκαλούσε στη Γη.

@space.landingg

How are yall handling this type of situation? #fyp #space #meteor #earth

♬ original sound – Anything earth

Για παράδειγμα, ο μετεωρίτης που οδήγησε στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων πιστεύεται ότι είχε πλάτος περίπου 10 έως 15 km (6,2 – 9,3 μίλια).

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ένας μετεωρίτης για να καταστήσει τη Γη άγονο και άψυχο πλανήτη σε μια ενδεχόμενη πρόσκρουση, θα πρέπει να έχει διάμετρο λίγο λιγότερο από 100 χιλιόμετρα (62 μίλια).

Ο αστεροειδής που φαίνεται στο βίντεο είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτό, οπότε είναι περιττό να πούμε ότι αυτό θα κατέστρεφε κάθε είδους ζωή που βρίσκεται στη Γη.

Στο ανατριχιαστικό βίντεο, οι χερσαίες μάζες καλύπτονται από φλόγες και οι θάλασσες ξεραίνονται. Εν τω μεταξύ, μάζες συντριμμιών πετιούνται στο διάστημα και ένα τοίχος φωτιάς καταπίνει ολόκληρη την επιφάνεια της Γης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το βίντεο του TikTok, συνοδεύεται με την ερώτηση προς τους χρήστες «το θα μπορούσατε να κάνετε εκτός από το να αποχαιρετήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα». Ένας έγραψε χαρακτηριστικά: «Θα πεθάνουμε, θα πεθάνουμε όλοι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.