ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

«Ζωντάνεψε» μετά από μια εβδομάδα παύσης το ιαπωνικό σκάφος SLIM – Συνεχίζει την αποστολή του στην Σελήνη (βίντεο)

Οι ηλιακές κυψέλες του λειτουργούν ξανά αφού μια αλλαγή στις συνθήκες φωτισμού του επέτρεψε να πιάσει το φως του ήλιου

«Ζωντάνεψε» μετά από μια εβδομάδα παύσης το ιαπωνικό σκάφος SLIM – Συνεχίζει την αποστολή του στην Σελήνη (βίντεο)

«Ζωντάνεψε» μετά την διακοπή της λειτουργίας που είχε για μια εβδομάδα το σκάφος SLIM της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης.

Η Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης (Jaxa) δήλωσε ότι αποκατέστησε την επαφή με το σκάφος που προσεληνώθηκε, την Κυριακή, συνοψίζοντας ότι το σφάλμα είχε επιδιορθωθεί.

Οι ηλιακές κυψέλες του λειτουργούν ξανά αφού μια αλλαγή στις συνθήκες φωτισμού του επέτρεψε να πιάσει το φως του ήλιου, ανέφερε η Υπηρεσία.

Δεν μπορούσε να παράγει ενέργεια όταν προσεληνώθηκε στις 20 Ιανουαρίου καθώς οι υποδοχείς ηλιακής ενέργειας του σκάφους ήταν μακριά από τον Ήλιο.

Με το διαστημόπλοιο Smart Lander for Investigating Moon (Slim), η Ιαπωνία έγινε η πέμπτη χώρα που κατάφερε να φτάσει στη Σελήνη μετά τις ΗΠΑ, την πρώην Σοβιετική Ένωση, την Κίνα και την Ινδία.

Το διαστημόπλοιο λειτουργούσε με μπαταρία για αρκετές ώρες προτού οι ειδικοί αποφασίσουν να το απενεργοποιήσουν για να επιτρέψουν την πιθανή ανάκτηση ηλεκτρικής ενέργειας όταν άλλαζε η γωνία του ηλιακού φωτός.

Σε μια ανάρτηση στο X, πρώην Twitter, η Jaxa μοιράστηκε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον Slim από έναν κοντινό βράχο στον οποίο ονόμασε «κανίς-toy».

Το αεροσκάφος θα αναλύσει τη σύνθεση των πετρωμάτων κατά την αναζήτησή του για ενδείξεις σχετικά με την προέλευση του φεγγαριού, είπε η Jaxa.

Το SLIM προσγειώθηκε στην άκρη ενός ισημερινού κρατήρα γνωστού ως Shioli, σε απόσταση 55 μέτρων από τον στόχο του σε έναν κρατήρα.

Η Jaxa το περιέγραψε ως «πρωτοφανή ακριβή προσγείωση».

Η τεχνολογία προσγείωσης θα μπορούσε να επιτρέψει τη μελλοντική εξερεύνηση των λοφωδών πόλων της Σελήνης που θεωρούνται πιθανές πηγές καυσίμου, νερού και οξυγόνου, ανέφερε η υπηρεσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.