ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Επιστήμονες δημιούργησαν βιονικό πέος χοίρου που μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας

Τi δείχνει η επιστημονική μελέτη

Επιστήμονες δημιούργησαν βιονικό πέος χοίρου που μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας

Επιστήμονες δημιούργησαν ένα βιονικό πέος χοίρου, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας στο μέλλον.

Μια μελέτη σε νεαρά αρσενικά γουρούνια διαπίστωσε ότι ένα τραυματισμένο ή άρρωστο σεξουαλικό όργανο μπορεί να γίνει και να παραμείνει όρθιο μετά από θεραπεία με τεχνητό περίβλημα που διασφαλίζει την εμφύσηση.

Υπολογίζεται ότι το 50% των ανδρών μεταξύ 40 και 70 ετών εμφανίζουν κάποια μορφή στυτικής δυσλειτουργίας, σύμφωνα με τους ερευνητές, και περίπου το 5% πάσχει από τη νόσο του Peyronie.

Η νόσος Peyronie, που συνήθως προκαλείται από τραυματισμό κατά τη διάρκεια του σεξ, αφορά σε βλάβη στο ινώδες περίβλημα του ιστού του πέους, γνωστό ως tunica albuginea, το οποίο διατηρεί τη στύση.

«Πρόκειται για μια περιοχή που έχει λάβει ελάχιστη προσοχή, ωστόσο η ανάγκη είναι τεράστια», δήλωσε ο Δρ Xuetao Shi, συγγραφέας της μελέτης από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Κίνας.

Τα πέη έχουν ένα ινώδες περίβλημα, που διασφαλίζει ότι το αίμα παραμένει στο όργανο και εμποδίζει την αποστράγγιση από το πέος και την επιστροφή στο υπόλοιπο σώμα.

Όταν αυτό εξασθενεί, λόγω ηλικίας ή τραυματισμού, το αίμα δεν παραμένει εκεί που πρέπει και η απόδοση και η αντοχή μειώνονται.

Η ερευνητική ομάδα δημιούργησε έναν τεχνητό χιτώνα αυτού του ινώδους περιβλήματος (ΑΤΑ) το οποίο μιμείται τη λειτουργία ενός φυσικού με την αναπαραγωγή των ελαστικών του ιδιοτήτων.

Αυτές οι υδροπηκτές μπορεί να είναι φυσικές ή συνθετικές και χρησιμοποιούνται για έναν μεγάλο αριθμό βιοϊατρικών εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων των φακών επαφής και της ιστιδικής μηχανικής.

Τα επιθέματα από το νέο αυτό υλικό μπόρεσαν να αποκαταστήσουν πλήρως τη λειτουργία του πέους και τις στύσεις, όπως αποκάλυψαν οι επιστήμονες στην εργασία τους, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Matter.

«Η στύση του πέους επέστρεψε στο φυσιολογικό μετά τη συρραφή του ΑΤΑ στο τραυματισμένο μέρος και η μακροπρόθεσμη πρόγνωση είναι ικανοποιητική», έγραψαν οι επιστήμονες.

Πρόσθεσαν δε, ότι η διαδικασία πέτυχε «εξαιρετική απόδοση μέσω του δομικού βιονικού σχεδιασμού», καθώς ήταν ικανή για «ταχεία ακαμψία» και «υψηλή έκρηξη της πίεσης».

Ο Δρ Xuetao Shi πρόσθεσε ότι «Τα αποτελέσματα ένα μήνα μετά τη διαδικασία έδειξαν ότι το ΑΤΑ πέτυχε αρκετά καλά αποτελέσματα αποκατάστασης, αν και όχι τέλεια».

Οι ερευνητές είπαν ότι τα μικροσκοπικά γουρούνια Bama που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη έχουν παρόμοια ανατομία και μέγεθος πέους με αυτά των ανθρώπων και τα αποτελέσματα είναι πολλά υποσχόμενα για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.

Οι ερευνητές ελπίζουν επίσης να χρησιμοποιήσουν τις υδροπηκτές για την αποκατάσταση άλλων τραυματισμών και σωματικών ιστών, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς και της ουροδόχου κύστης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.