ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έτσι θα καταλάβεις αν το κινητό σου έχει χακαριστεί – Ποια τα σημάδια

Μην τα αγνοήσετε

Έτσι θα καταλάβεις αν το κινητό σου έχει χακαριστεί – Ποια τα σημάδια

Αν φοβάστε ότι σας έχουν χακάρει το κινητό, τότε θα πρέπει να δώσετε σημασία σε κάποια σημάδια τα οποία μπορούν να σας το «φανερώσουν».

Δείτε ποια είναι:

Η συσκευή σου στέλνει ή δέχεται περίεργα μηνύματα

Αν φίλοι σου δεχτούν μηνύματα τα οποία εσύ δεν έχει στείλει, κάτι δεν πάει καλά. Το ίδιο ισχύει και με τα email. Παρομοίως, το να λαμβάνεις μηνύματα τα οποία δεν προορίζονται για σένα είναι ένα σημάδι αρνητικό.

Γίνεται εγκατάσταση νέων εφαρμογών, χωρίς να το έχεις επιλέξει

Παρόλο που ο κατασκευαστής της συσκευής σου έχει το δικαίωμα να εγκαταστήσει κάποια νέα εφαρμογή, κατά την διάρκεια ενός update του λογισμικού σου, αν κάποια εμφανιστεί σε άσχετο χρόνο τότε θα πρέπει να υποπτευθείς ότι κάτι δεν πάει καλά.

Καλό θα είναι να μην ανοίξεις τη νέα εφαρμογή, μέχρι να κάνεις ένα Google Search και να βεβαιωθείς για το τι πρόκειται.

Η μπαταρία της συσκευής σου τελειώνει πολύ γρήγορα

Σίγουρα, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας πέφτει με τον καιρό, αλλά αν παρατηρήσουμε μια απότομη αλλαγή, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάποιο κακόβουλο λογισμικό τρέχει στο background, καταναλώνοντας πιο γρήγορα την μπαταρία.

Η συσκευή σου ζεσταίνεται πιο πολύ από το συνηθισμένο

Όπως και πριν, όταν κάποιο κακόβουλο λογισμικό τρέχει συνεχώς στο background, προκαλεί την θέρμανση του επεξεργαστή, σε επίπεδα που πλέον γίνεται αντιληπτό ότι κάτι συμβαίνει.

Κάποια websites φαίνονται διαφορετικά από πριν

Πολλά malware προγράμματα «διαμεσολαβούν» ανάμεσα στον browser της συσκευής σας και το διαδίκτυο, «διαβάζοντας» έτσι όλα τα δεδομένα που στέλνετε και λαμβάνετε. Αυτή η λειτουργία μπορεί να επηρεάσει το πως φαίνονται μερικά websites.

Κάποιες εφαρμογές σταματούν να λειτουργούν κανονικά

Αν αυτό συμβεί, μπορεί το malware να προσπαθεί να υποκλέψει δεδομένα από αυτές, επηρεάζοντας έτσι την ομαλή λειτουργία τους.

Ο λογαριασμός της κινητής τηλεφωνίας έρχεται «φουσκωμένος»

Οι επιτήδειοι hacker μπορούν να εκμεταλλευτούν κάποια αδυναμία της συσκευής σου και να κάνουν κλήσεις σε γραμμές του εξωτερικού που χρεώνουν υπέρογκα ποσά. Το ίδιο ισχύει και για τα μηνύματα.

Παράθυρα «pop-up» εμφανίζονται χωρίς κανέναν λόγο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως και στα PC μας, έτσι και στις φορητές συσκευές μας, τα προγράμματα malware χρησιμοποιούν «pop-up» παράθυρα για να ζητήσουν από τον χρήστη να προβεί σε κάποιες ενέργειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.