ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Eutelsat: Εκτοξεύθηκε ο ψηλότερος τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος της Ευρώπης – Εντυπωσιακές εικόνες (βίντεο)

Η εκτόξευση του νέου δορυφόρου ήταν η 114η αποστολή του ευρωπαϊκού πυραύλου Ariane 5 από την παρθενική πτήση του το 1996

Eutelsat: Εκτοξεύθηκε ο ψηλότερος τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος της Ευρώπης – Εντυπωσιακές εικόνες (βίντεο)

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) ανακοίνωσε ότι εκτοξεύθηκε με επιτυχία ο ψηλότερος τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος της Ευρώπης που έχει σταλεί ποτέ στο διάστημα.

Ο «Eutelsat Konnect Very High Throughput Satellite» έχει ύψος τριών ορόφων (8,9 μέτρα) και βάρος 6,5 τόνους.

Η εκτόξευση έγινε τις πρώτες ώρες της Πέμπτης με πύραυλο Ariane 5 από το ευρωπαϊκό διαστημοδρόμιο Κουρού στη Γαλλική Γουιάνα της Νότιας Αμερικής.

Ο δορυφόρος, που κατασκευάστηκε από την αεροδιαστημική εταιρεία Thales Alenia Space και θα τεθεί τελικά σε γεωστατική τροχιά σε ύψος 36.000 χιλιομέτρων, θα παρέχει υψηλής ταχύτητας ευρυζωνικές και εν πτήσει συνδέσεις σε όλη την Ευρώπη για λογαριασμό της Eutelsat.

Η εκτόξευση του νέου δορυφόρου ήταν η 114η αποστολή του ευρωπαϊκού πυραύλου Ariane 5 από την παρθενική πτήση του το 1996.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πύραυλος θα κάνει τρεις ακόμη πτήσεις, προτού τον διαδεχθεί ο Ariane 6, ο οποίος θα αναλάβει τις εκτοξεύσεις βαρέος φορτίου της Ευρώπης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.