ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Σαουδική Αραβία στέλνει τους πρώτους αστροναύτες της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και τιμή που είμαι η πρώτη γυναίκα αστροναύτης από τη Σαουδική Αραβία»,

Η Σαουδική Αραβία στέλνει τους πρώτους αστροναύτες της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος για την αποστολή των δύο πρώτων Σαουδαράβων αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Ο πύραυλος Falcon 9 της αμερικανικής εταιρείας SpaceX θα εκτοξευτεί από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, στις 17:37 (τοπική ώρα, 00:37 ώρα Ελλάδος) μεταφέροντας στον ISS την επιστήμονα Ραγιάνα Μπαρνάουι και τον πιλότο μαχητικών αεροσκάφων Αλί Αλ-Κάρνι.

«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και τιμή που είμαι η πρώτη γυναίκα αστροναύτης από τη Σαουδική Αραβία», είχε πει προ ημερών η Μπαρνάουι σε συνέντευξη Τύπου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την πλευρά του, ο Αλί Αλ-Κάρνι εξήγησε πως πάντα ήθελε να εξερευνά το άγνωστο, ενώ θαύμαζε τον ουρανό και τα αστέρια.

«Είναι λοιπόν μια εξαιρετική ευκαιρία για εμένα να ικανοποιήσω το πάθος μου και αυτήν τη φορά να πετάξω στα αστέρια» επεσήμανε ο πιλότος της σαουδαραβικής πολεμικής αεροπορίας.

H Διαστημική Επιτροπή της Σαουδικής Αραβίας δημιουργήθηκε πριν από πέντε χρόνια

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ένας Σαουδάραβας θα συμμετάσχει σε διαστημική αποστολή. Το 1985 ο πρίγκιπας Σουλτάν μπιν Σαλμάν ταξίδεψε με το διαστημικό λεωφορείο Discovery.

Πριν από πέντε χρόνια δημιουργήθηκε η Διαστημική Επιτροπή της Σαουδικής Αραβίας (Saudi Space Commission – SSC) και ξεκίνησε πέρυσι το πρόγραμμα για αποστολές αστροναυτών στο διάστημα.

Επικεφαλής της αποστολής Ax-2 που διοργάνωσε η αμερικανική εταιρεία Axiom Space είναι η Πέγκι Γουίτσον, πρώην αστροναύτης της NASA που θα ταξιδέψει για τέταρτη φορά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Κυβερνήτης της αποστολής είναι ο Αμερικανός Τζον Σόφνερ.

Το τετραμελές πλήρωμα της Ax-2 θα παραμείνει 10 ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όπου αναμένεται να φτάσει γύρω στις 04:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος). Ένα από τα πειράματα που θα πραγματοποιήσει αφορά τη μελέτη βλαστοκυττάρων σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα συναντήσουν τρεις Ρώσους, τρεις Αμερικανούς και τον Σουλτάν αλ Νεγιάντι από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο οποίος τον προηγούμενο μήνα έγινε ο πρώτος άραβας αστροναύτης που πραγματοποίησε διαστημικό περίπατο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.