ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η τεχνητή νοημοσύνη έφερε μέσα σε έναν μήνα σχεδόν 4.000 απολύσεις στις ΗΠΑ

Εφιαλτικές προβλέψεις για κατάργηση έως και 300 εκατ. θέσεων εργασίας στο μέλλον

Η τεχνητή νοημοσύνη έφερε μέσα σε έναν μήνα σχεδόν 4.000 απολύσεις στις ΗΠΑ

Η έκθεση της Challenger, Gray, and Christmas για την αμερικανική αγορά εργασίας, τις τελευταίες ημέρες έχει βρεθεί στο επίκεντρο, καθώς στο μηνιαίο δελτίο της επιχείρησε για πρώτη φορά να εντάξει τα αποτελέσματα της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης στους χώρους εργασίας.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, τον Μάιο χάθηκαν στις ΗΠΑ 80.000 θέσεις εργασίας με τις περίπου 3.900 να οφείλονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Οι περικοπές σχετίζονται κυρίως με απολύσεις στον τεχνολογικό κλάδο.

Η εταιρεία εκτιμά ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί, την ώρα που δεν έχουν υπάρξει ξεκάθαρα στοιχεία για το πόσες θέσεις εργασίες έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Challenger, μάλιστα, επισημαίνει ότι ενδέχεται οι εταιρείες να είναι επιφυλακτικές στο να αποδώσουν την τεχνητή νοημοσύνη ως αιτία για απολύσεις.

Τον περασμένο μήνα, εξάλλου βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να καταργήσει 55.000 θέσεις εργασίας έως το 2030 με τον επικεφαλής της BT να σημειώνει ότι θα αντικαταστήσει περίπου 10.000 από αυτές με τεχνητή νοημοσύνη τα επόμενα επτά χρόνια.

Τον Μάρτιο η Goldman Sachs έκανε μια ανησυχητική πρόβλεψη ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αντικαταστήσει έως και 300 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης παγκοσμίως και να επηρεάσει το ένα πέμπτο της αγοράς εργασίας.

Ειδικοί εκτιμούν ότι όπως συνέβη και σε προηγούμενες περιόδους τεχνολογικής επανάστασης, ο τομέας τεχνητής νοημοσύνης θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας, παρότι τα στοιχεία είναι προς το παρόν ασαφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.