ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Instagram: Γιατί κάποια άτομα βλέπουν πάντα πρώτα τα stories μας;

Η σειρά μπορεί να σου φαίνεται εντελώς τυχαία όμως στην πραγματικότητα δεν είναι

Instagram: Γιατί κάποια άτομα βλέπουν πάντα πρώτα τα stories μας;

Αδιαμφισβήτητα, τα stories του Instagram είναι ένα από τα πιο δημοφιλή features της εφαρμογής, και οι περισσότεροι από εμάς αν όχι όλοι μας, το πρώτο που κοιτάζουμε είναι τις… προβολές.

Εκατομμύρια χρήστες, δημοσιεύουν στιγμιότυπα από την καθημερινότητά τους και περιμένουν να δουν πόσοι από τους ακολούθους τους θα τα παρακολουθήσουν και τι αντιδράσεις θα λάβουν.

Σίγουρα έχεις προσέξει κι εσύ πως ορισμένα άτομα βρίσκονται σταθερά σε συγκεκριμένες θέσεις στη λίστα θεατών των stories σου ή ανά διαστήματα να δίνουν τη θέση σε άλλους χρήστες.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος για τον οποίο κοιτάς ποιοι χρήστες βλέπουν την ιστορία σου στο Instagram, μάλλον αγνοείς το τι καθορίζει τη σειρά των ατόμων της λίστας. Η σειρά μπορεί να σου φαίνεται εντελώς τυχαία όμως στην πραγματικότητα δεν είναι.

Πώς διαμορφώνεται η σειρά των θεατών στα Instagram stories σου

Σύμφωνα πάντα με το Status Brew, οι θεατές της ιστορίας του Instagram δεν κατατάσσονται χρονολογικά.

Το Instagram διατηρεί σκόπιμα μυστικούς τους αλγόριθμους ωστόσο υπάρχουν μερικές πιθανές εξηγήσεις πίσω από τη σειρά με την οποία εμφανίζονται οι θεατές των ιστοριών σου.

Ο υπεύθυνος ανάπτυξης προϊόντος του Instagram, ανέφερε στο The Verge πως οι άνθρωποι που εμφανίζονται στην κορυφή είναι αυτή με τους οποίους εμείς ασχολούμαστε περισσότερο και όχι το αντίθετο.

O αλγόριθμος της εφαρμογής αναγνωρίζει το με ποιους αλληλοεπιδρούμε συχνά και έτσι τους τοποθετεί ψηλά στη λίστα, αφού ξέρει ότι είναι τα προφίλ που μας ενδιαφέρουν περισσότερο.

Στα μάτια του αλγορίθμου αλληλεπίδραση μπορεί να σημαίνει ένα σύνολο πραγμάτων όπως η επίσκεψη σε ένα προφίλ, το like και το σχόλιο.

Την παραμικρή μας ενέργεια, από άγγιγμα σε swipe, ο αλγόριθμος την αναλύει και την καταγράφει πολύ προσεκτικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η λίστα θεατών ιστορίας φαίνεται επίσης να τοποθετεί χαμηλά τους λογαριασμούς που δεν ακολουθείς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.