Με drone θα παραδίδεται η αλληλογραφία σε απομονωμένα νησιά της Βρετανίας

Σχεδιάζει να αυξήσει τελικά τον στόλο της στα 500 αυτόνομα drone.

Με drone θα παραδίδεται η αλληλογραφία σε απομονωμένα νησιά της Βρετανίας

Τα βρετανικά Βασιλικά Ταχυδρομεία παρουσίασαν φιλόδοξο σχέδιο για παραδόσεις αλληλογραφίας σε απομακρυσμένα νησιά με ελικοφόρα drone.

Η Royal Mail ελπίζει ότι, εντός των επόμενων τριών ετών, έως και 200 ταχυδρομικά drone θα εξυπηρετούν τα νησιά Σίλι έξω από την Κορνουάλη, τις Ορκάδες Νήσους, τις Εβρίδες και τα νησιά Σέτλαντ έξω από τη Σκοτία, αναφέρει το BBC.

Η εταιρεία πραγματοποιεί δοκιμές εδώ και καιρό και σχεδιάζει να αυξήσει τελικά τον στόλο της στα 500 αυτόνομα drone.

Πρώτα όμως θα πρέπει να δώσει άδεια η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία θα διαμορφώσει κανόνες για τη συνύπαρξη των drone με τα συμβατικά αεροσκάφη στον βρετανικό ουρανό.

Τα drone, τα οποία αναπτύχθηκαν από την εταιρεία Windracers, είναι σχετικά μεγάλα, με άνοιγμα φτερών 10 μέτρα και εμβέλεια 1.000 χιλιομέτρων. Χρησιμοποιούν δύο κινητήρες εσωτερικής καύσης και μπορούν να μεταφέρουν φορτία μέχρι 100 κιλά.

Όπως επισήμανε ο Κρις Πάξτον, επικεφαλής των δοκιμών της Royal Mail, τα drone δεν χρειάζονται μεγάλους διαδρόμους τροχοδρόμησης και μπορούν να προσγειώνονται ακόμα και σε χωράφια, αρκεί να είναι αρκετά επίπεδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πτήσεις θα είναι αυτόνομες, ωστόσο τα αεροσκάφη θα παρακολουθούνται συνεχώς από πιλότους για την περίπτωση που χρειάζεται παρέμβαση από απόσταση.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.