ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

NASA: Θα εκτοξεύσει δύο μικροσκοπικούς δορυφόρους CubeSats για να παρακολουθεί τις καταιγίδες

Η αποστολή με τίτλο TROPICS περιλαμβάνει συνολικά τέσσερις πανομοιότυπους δορυφόρους

NASA: Θα εκτοξεύσει δύο μικροσκοπικούς δορυφόρους CubeSats για να παρακολουθεί τις καταιγίδες

Η NASA, την ερχόμενη Κυριακή 30 Απριλίου, αναμένεται να εκτοξεύσει από τη Νέα Ζηλανδία, δύο μικροσκοπικούς δορυφόρους CubeSats που στόχο θα έχουν την παρακολούθηση καταιγίδων.

Η αποστολή με τίτλο TROPICS (Time- Resolved Observations of Precipitation structure and storm Intensity with a Constellation of Smallsats) περιλαμβάνει συνολικά τέσσερις πανομοιότυπους δορυφόρους που έχουν σχεδιαστεί για να παρατηρούν τροπικούς κυκλώνες από χαμηλή τροχιά της Γης και να κάνουν παρατηρήσεις πιο συχνά από τους υπάρχοντες δορυφόρους παρακολούθησης καιρού.

Οι δύο πρώτοι δορυφόροι σχεδιάζεται, να εκτοξευθούν στις 30 Απριλίου (ξημερώματα 1ης Μαΐου στην Ελλάδα), ενώ μια δεύτερη εκτόξευση προγραμματίζεται για τις 15 Μαΐου.

Και οι τέσσερις δορυφόροι θα εκτοξευθούν με έναν πύραυλο Rocket Lab Electron.

Στόχος της αποστολής είναι η μελέτη των τροπικών κυκλώνων και η βελτίωση στην κατανόηση των διαδικασιών που προκαλούν γρήγορες αλλαγές στη δομή των καταιγίδων.

Το TROPICS έχει τη δυνατότητα να παρέχει ωριαίες παρατηρήσεις της βροχόπτωσης, της θερμοκρασίας και της υγρασίας μιας καταιγίδας σε σύγκριση με τις παρατηρήσεις κάθε έξι ώρες των σημερινών δορυφόρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συχνότερη συλλογή δεδομένων μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να βελτιώσουν τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.