ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Νέα έρευνα: Οι άνθρωποι έφτασαν στην Αμερική χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από όσο πιστεύαμε

Η χρονολόγηση των αποτυπωμάτων που βρέθηκαν στο Νέο Μεξικό έδωσαν την απάντηση

Νέα έρευνα: Οι άνθρωποι έφτασαν στην Αμερική χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από όσο πιστεύαμε

Νέα έρευνα επιβεβαιώνει πως τα αποτυπώματα ανθρώπων που βρέθηκαν προ ετών στο Νέο Μεξικό είναι τα αρχαιότερα που έχουν ανακαλυφθεί στην αμερικανική ήπειρο.

Τα ίχνη που βρέθηκαν στην όχθη μιας αποξηραμένης λίμνης, έγιναν πριν από 21.000 με 23.000 έτη.

Αν και η χρονολόγηση των αποτυπωμάτων είχε γίνει αρχικά το 2021, ερευνητές είχαν εκφράσει αμφιβολίες για το αποτέλεσμα.

Η νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στο Science, χρησιμοποιεί γύρη από κωνοφόρα φυτά και κόκκους χαλαζία για να επιβεβαιώσει την ηλικία των αποτυπωμάτων, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση που είχαν κάνει αρχικά οι επιστήμονες.

Αυτό σημαίνει ότι η παρουσία των ανθρώπων στην Αμερική είναι παλαιότερη από όσο πιστεύαμε.

Ως τώρα, το αποδεκτό ήταν ότι οι άνθρωποι πέρασαν από την Ασία στην Αμερική μέσω του Βεριγγείου πριν από περίπου 15.000 χρόνια όταν η στάθμη της θάλασσας ήταν πιο χαμηλή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η νέα έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι είχαν φτάσει 5.000 -ή και περισσότερα- χρόνια νωρίτερα από όσο νομίζαμε και ότι είχαν φτάσει σε κιόλας στη σημερινές ΗΠΑ, χιλιάδες χιλιόμετρα από τον Βερίγγιο πορθμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.