ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Έλον Μασκ μπορεί να τερματίσει τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter

Γιατί ο Μασκ κατηγορεί το Twitter

Ο Έλον Μασκ μπορεί να τερματίσει τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter

Ο Έλον Μασκ, απειλεί να τερματίσει τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter, κατηγορώντας τη δημοφιλή πλατφόρμα ότι αρνείται να του δώσει τα δεδομένα που ζήτησε.

Ο Έλον Μασκ θεωρεί ότι το Twitter παραβιάζει τη συμφωνία που έκανε μαζί του, καθώς, όπως λέει, δεν δίνει επαρκείς πληροφορίες με ανεπιθύμητα μηνύματα και ψεύτικους λογαριασμούς, τις οποίες ζήτησε ο δισεκατομμυριούχος από την πλατφόρμα.

Οι δικηγόροι του Έλον Μασκ μεταβίβασαν την απειλή σε επιστολή τους προς το Twitter τη Δευτέρα.

Η επιστολή αναφέρει ότι ο Μασκ έχει ζητήσει επανειλημμένα τις πληροφορίες από τις 9 Μαΐου, περίπου έναν μήνα μετά την προσφορά του να αγοράσει την εταιρεία, ώστε να μπορέσει να αξιολογήσει πόσοι από τους 229 εκατομμύρια λογαριασμούς της εταιρείας είναι ψεύτικοι.

Οι δικηγόροι αναφέρουν στην επιστολή ότι το Twitter προσφέρθηκε μόνο να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τις μεθόδους ελέγχου της εταιρείας. Αλλά υποστηρίζουν ότι αυτό «ισοδυναμεί με άρνηση των αιτημάτων του κ. Μασκ».

Οι δικηγόροι του Έλον Μασκ είπαν, στην επιστολή προς τοTwitter, ότι ο δισεκατομμυριούχος μπορεί «να μην ολοκληρώσει» την εξαγορά και ότι έχει «δικαίωμα να τερματίσει τη συμφωνία συγχώνευσης».

Γιατί ο Μασκ κατηγορεί το Twitter

Ο Μασκ είπε τη Δευτέρα ότι πιστεύει πως το Twitter «αντιστέκεται ενεργά και εμποδίζει τα δικαιώματα πληροφόρησής του» αρνούμενο να αποκαλύψει τις πληροφορίες που εκείνος ζητεί.

Τον περασμένο μήνα, ο Μασκ είπε ότι δεν θα προχωρήσει στην εξαγορά του Twitter με 44 δισεκατομμύρια δολάρια, εκτός εάν η εταιρεία μπορεί να αποδείξει ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί αποτελούν λιγότερο από το 5% των χρηστών του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal, δήλωσε ότι ο αριθμός των ψεύτικων λογαριασμών είναι μικρότερος από 5% κατά τη μέτρηση των καθημερινών χρηστών — αριθμός που η εταιρεία είχε αναφέρει στο παρελθόν σε τριμηνιαίες καταθέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τη Δευτέρα, ο Μασκ είπε ότι δεν συμφωνεί με την εκτίμηση του Twitter σχετικά με τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.