ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Πράσινο φως» από την ΕΕ για χρήση κινητών στα αεροπλάνα – «Ο ουρανός δεν είναι το όριο για τηλεπικοινωνίες»

Η τεχνολογία 5G θα καταστήσει δυνατές καινοτόμες υπηρεσίες για τους καταναλωτές

«Πράσινο φως» από την ΕΕ για χρήση κινητών στα αεροπλάνα – «Ο ουρανός δεν είναι το όριο για τηλεπικοινωνίες»

Οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν πλέον να παρέχουν 5G στα αεροσκάφη τους, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαιροποίησε την εκτελεστική απόφαση της σχετικά με το ραδιοφάσμα για τις κινητές επικοινωνίες επί αεροσκαφών, ορίζοντας συγκεκριμένες συχνότητες για την τεχνολογία 5G εν πτήσει.

Έτσι, οι επιβάτες των πτήσεων στην ΕΕ θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των κινητών τους τηλεφώνων, ακριβώς όπως στα επίγεια δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G.

Η τεχνολογία 5G θα καταστήσει δυνατές καινοτόμες υπηρεσίες για τους καταναλωτές και ευκαιρίες ανάπτυξης για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Ευρεία χρήση 5G

Από το 2008, μια εκτελεστική απόφαση της Επιτροπής έχει δεσμεύσει ορισμένες συχνότητες για τις κινητές επικοινωνίες στα αεροσκάφη, επιτρέποντας στις αεροπορικές εταιρείες να παρέχουν υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, τηλεφωνικών κλήσεων και δεδομένων στους επιβάτες των πτήσεων στην ΕΕ.

Η επικαιροποίηση της εκτελεστικής απόφασης της Επιτροπής σχετικά με τις κινητές επικοινωνίες επί των αεροσκαφών ανοίγει τον δρόμο για την ευρεία ανάπτυξη υπηρεσιών 5G.

H υπηρεσία παρέχεται εντός της καμπίνας αεροσκαφών που διαθέτουν ειδικό εξοπλισμό δικτύου (τη λεγόμενη «πικοκυψελίδα»), ο οποίος συνδέει τους χρήστες και δρομολογεί τις κλήσεις, τα γραπτά μηνύματα και τα δεδομένα, συνήθως μέσω δορυφορικού δικτύου, μεταξύ του αεροσκάφους και του επίγειου κινητού δικτύου.

Ακόμη, η Επιτροπή τροποποίησε μια εκτελεστική απόφαση σχετικά με τις ζώνες συχνοτήτων 5 GHz, η οποία καθιστά διαθέσιμες ζώνες συχνοτήτων για Wi-Fi στις οδικές μεταφορές, π.χ. στα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία. Η τροποποιητική απόφαση ανοίγει τον δρόμο για καινοτομίες στην αυτοκινητοβιομηχανία και, ενδεχομένως, για εφαρμογές μετασύμπαντος (metaverse).

Σύμφωνα με την τροποποίηση της εκτελεστικής απόφασης, τα κράτη μέλη θα καταστήσουν διαθέσιμες τις ζώνες συχνοτήτων 5 GHz για χρήση σε οδικά οχήματα το συντομότερο δυνατόν και το αργότερο έως την 30ή Ιουνίου 2023.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι πλέον «ο ουρανός δεν είναι το όριο για τηλεπικοινωνίες υψηλής ταχύτητας και απόδοσης» και υπογράμμισε ότι το 5G θα επιτρέψει την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών πολλαπλασιάζοντας τις ευκαιρίες ανάπτυξης στην ΕΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.