ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Amazon: Η νέα συσκευή των 140 δολαρίων που παρακολουθεί τις φάσεις του ύπνου

«Δεν περιλαμβάνει κάμερα και μικρόφωνο» διαβεβαιώνει η Amazon

Amazon: Η νέα συσκευή των 140 δολαρίων που παρακολουθεί τις φάσεις του ύπνου

O γίγαντας του διαδικτυακού εμπορίου Amazon παρουσίασε το Halo Rise, μια συσκευή κομοδίνου που αφουγκράζεται την αναπνοή του χρήστη για να παρακολουθεί τα μοτίβα του ύπνου του.

Το γκάτζετ των 140 δολαρίων, το οποίο θα φτάσει στα αμερικανικά καταστήματα εντός του έτους, μετρά επίσης τη θερμοκρασία, την υγρασία και τα επίπεδα φωτισμού για να δώσει στον χρήση πιθανές εξηγήσεις σε περίπτωση που ο ύπνος δεν προσφέρει ξεκούραση.

Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων τεχνολογικών κολοσσών όπως η Apple και η Google, η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος επενδύει τα τελευταία χρόνια σε τεχνολογίες υγείας, και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εξαγοράσει για 3,9 δισ. δολάρια τον πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας One Medical.

Έχει ωστόσο δεχθεί επικρίσεις για την συλλογή ευαίσθητων δεδομένων από τις οικιακές συσκευές της.

Αυτή τη φορά, η Amazon προσπαθεί να καθησυχάσει τις ανησυχίες διαβεβαιώνοντας ότι το Halo Rise «δεν περιλαμβάνει κάμερα και μικρόφωνο».

Διαβεβαιώνει επίσης ότι τα δεδομένα κρυπτογραφούνται και «δεν χρησιμοποιούνται για προώθηση προϊόντων και διαφημίσεις» και δεν πωλούνται σε τρίτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμα, η Amazon ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα λανσάρει μια νέα βερσιόν της συσκευής ανάγνωσης Kindle, το Kindle Scribe, το οποίο συνοδεύεται από γραφίδα με την οποία ο χρήσης μπορεί να κρατά σημειώσεις απευθείας πάνω σε ηλεκτρονικά βιβλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.