ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αντιμέτωπη με βαριά «καμπάνα» από την ΕΕ η Meta για παραβίαση κανόνων προσωπικών δεδομένων

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το μέγεθος της ποινής

Αντιμέτωπη με βαριά «καμπάνα» από την ΕΕ η Meta για παραβίαση κανόνων προσωπικών δεδομένων

Πρόστιμο ρεκόρ αναμένεται να επιβληθεί στη μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, από την Ευρωπαϊκή Ένωση για παραβίαση των κανόνων για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων, η οποία επιβλέπει τις δραστηριότητες των περισσότερων εταιρειών της Silicon Valley στην Ευρώπη, θα διατάξει την εταιρεία του Μαρκ Ζάρκεμπεργκ να σταματήσει όλες τις μεταφορές δεδομένων στις ΗΠΑ, που βασίζονται σε μη ασφαλείς συμβατικές ρήτρες, τις οποίες έχει αμφισβητήσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με το Politico, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το μέγεθος της ποινής, ωστόσο λέγεται πως επισκιάζει το πρόστιμο ύψους 746 εκατ. ευρώ (809 εκατ. δολάρια) που επιβλήθηκε στην Amazon.com.

Η απόφαση χρονολογείται πίσω τις αποκαλύψεις του 2013 από τον Έντουαρντ Σνόουντεν, τον πρώην ανάδοχο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ο οποίος αποκάλυψε ότι οι αμερικανικές αρχές είχαν επανειλημμένα πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες ανθρώπων μέσω εταιρειών τεχνολογίας όπως το Facebook και η Google.

Ο Max Schrems, ένας Αυστριακός ακτιβιστής για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, υπέβαλε νομική προσφυγή κατά του Facebook για αποτυχία να προστατεύσει τα δικαιώματα απορρήτου του, ξεκινώντας μια δεκαετή μάχη για τη νομιμότητα της μεταφοράς δεδομένων της ΕΕ στις ΗΠΑ.

Το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Ουάσιγκτον δεν διαθέτει επαρκείς ελέγχους για την προστασία των προσωπικών πληροφοριών των Ευρωπαίων και οι ΗΠΑ ενημέρωσαν πρόσφατα τις εσωτερικές νομικές προστασίες τους, ώστε να δώσουν στην ΕΕ μεγαλύτερες διαβεβαιώσεις ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θα ακολουθήσουν νέους κανόνες που διέπουν τέτοια πρόσβαση σε δεδομένα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Meta αρνήθηκε να σχολιάσει, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Politico.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.