ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτό είναι το λάθος που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ στο ΤikTok

Το παράδοξο είναι πως πολλοί TikTokers δεν είχαν συνειδητοποιήσει είχαν ενεργή τη συγκεκριμένη λειτουργία

Αυτό είναι το λάθος που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ στο ΤikTok

Είναι ο βασιλιάς των social media και προβλέπεται πως θα κυριαρχήσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Βέβαια, λόγω της έξαρσης της δημοφιλίας του, έχουν δημιουργηθεί νέοι περιορισμοί. Για παράδειγμα, η πλατφόρμα έχει ορίσει ημερήσια όρια για 60 λεπτά χρήσης σε όσους είναι κάτω των 18 ετών σε μια προσπάθεια να περιορίσει την υπερκατανάλωση του περιεχομένου για τους ανήλικους.

Όπως φαίνεται, όμως υπάρχουν και άλλα που προκαλούν ανησυχία στους χρήστες του TikTok, οι οποίοι προειδοποιούν ο ένας τον άλλον ότι εάν κάνουν κλικ στο λάθος link αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μοιραστούν εν αγνοία τους προσωπικές πληροφορίες με αγνώστους.

Η ιστορία είναι πολύ απλή και μπορεί να συμβεί σε όλους μας.

Αν κάνεις κλικ σε έναν σύνδεσμο που κάποιος έχει κάνει share τότε θα ενημερωθεί, ότι παρακολούθησες αυτό που ανέβασε και αυτό σημαίνει ότι ένας εντελώς άγνωστος θα μπορούσε να μάθει πολλά περισσότερα για εσένα από όσα θα ήθελες να ξέρει.

Το πιο πιθανόν είναι ότι δεν ήξερες ότι θα ειδοποιούσες κάποιον για την παρουσία σου και ότι θα του έδινες  έναν νέο «τρόπο» για να μάθει περισσότερα για σένα, αλλά πράγματι αυτό μπορεί να συμβεί. Έτσι, εάν υπάρχουν προσωπικές πληροφορίες στο προφίλ σου τότε οποιοσδήποτε μπορεί να τις δει, ειδικά αν έκανες κλικ σε στο link ενός αγνώστου.

Υπάρχει λύση. Δεν είναι δύσκολο να σταματήσεις να το κάνεις αυτό, το μόνο που χρειάζεται είναι να ψάξεις στις ρυθμίσεις σου για να το απενεργοποιήσεις.

Το παράδοξο είναι πως πολλοί TikTokers δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να είχαν ενεργή τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Eάν θέλεις να το απενεργοποιήσεις, πας στην εφαρμογή στις ρυθμίσεις απορρήτου. Εκεί τροποποιείς τις ρυθμίσεις σου και πας στο Suggest Your Account To Others. Πού ξέρεις; Μπορεί και εσύ να έχεις μια δυσάρεστη έκπληξη. Και δώσε προσοχή στις προσωπικές πληροφορίες που έχεις στο TikTok.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.