ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

«Bild»: Απολύει δημοσιογράφους για να τους αντικαταστήσει με τεχνητή νοημοσύνη – Θα εξοικονομήσει 100 εκατ. ευρώ

«Το ChatGPT μπορεί να κάνει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία καλύτερη»

«Bild»: Απολύει δημοσιογράφους για να τους αντικαταστήσει με τεχνητή νοημοσύνη – Θα εξοικονομήσει 100 εκατ. ευρώ

Η γερμανική εφημερίδα «Bild», έγινε γνωστό πως ετοιμάζεται να απολύσει πολλούς δημοσιογράφους και να τους αντικαταστήσει με την… τεχνητή νοημοσύνη.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν διεθνή Μέσα, η «Bild» σχεδιάζει να απολύσει δημοσιογράφους για να τους αντικαταστήσει με προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης ώστε να εξοικονομήσει 100 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, πέραν των περικοπών στις θέσεις εργασίας, η «Bild» φέρεται αν είναι έτοιμη να αναδιοργανώσει τις περιφερειακές εφημερίδες της, κίνηση που θα οδηγήσει σε ακόμη περισσότερες απολύσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, η εφημερίδα έστειλε μήνυμα στο προσωπικό της όπου αναφέρει ότι «δυστυχώς θα αποχωριστεί συναδέλφους που έχουν καθήκοντα, τα οποία στον ψηφιακό κόσμο εκτελούνται από Τεχνητή Νοημοσύνη ή/και αυτοματοποιημένες διαδικασίες».

Στους εργαζόμενους βρίσκονται συντάκτες, επιμελητές κειμένων, διορθωτές και προσωπικό επεξεργασίας φωτογραφιών.

«Το ChatGPT μπορεί να κάνει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία καλύτερη»

Το μήνυμα ακολουθεί την ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου, Mathias Döpfner, τον Φεβρουάριο, στην οποία αναφερόταν ότι η Bild σκοπεύει να γίνει «μια αμιγώς ψηφιακή εταιρεία μέσων ενημέρωσης».

Εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT θα μπορούσαν «να κάνουν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία καλύτερη από ό,τι ήταν ποτέ – ή να την αντικαταστήσουν», δήλωσε.

Ο όμιλος Axel Springer υποστηρίζει ότι εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT «θα μπορούσαν να κάνουν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία καλύτερη από ό,τι ήταν ποτέ ή να την αντικαταστήσουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, προέβλεψε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα είναι καλύτερη στη συγκέντρωση πληροφοριών από τους δημοσιογράφους (ανθρώπους) αν και η ερευνητική δημοσιογραφία και ο πρωτότυπος σχολιασμός θα επιβιώσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.