ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Δείτε τι να κάνετε για να καθαρίσετε σωστά το laptop σας

Το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων συνιστά να καθαρίζετε τακτικά το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή σας

Δείτε τι να κάνετε για να καθαρίσετε σωστά το laptop σας

Ο καθαρισμός του laptop, όλοι μας γνωρίζουμε πως πρέπει να γίνεται τακτικά καθώς το πληκτρολόγιο είναι τόπος αναπαραγωγής μικροβίων.

Στην πραγματικότητα, το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων συνιστά να καθαρίζετε τακτικά το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή σας, μαζί με άλλες επιφάνειες που αγγίζονται συχνά.

Ενώ καθαρίζετε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να καθαρίσετε και την οθόνη του φορητού υπολογιστή σας. Ο καθαρισμός της οθόνης σας θα κάνει πολύ πιο εύκολη και ευχάριστη τη χρήση του υπολογιστή.

Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε το πληκτρολόγιό σας:

Απενεργοποιήστε τον φορητό υπολογιστή και αποσυνδέστε την μπαταρία

Ανοίξτε τον φορητό υπολογιστή.

Γυρίστε τον φορητό υπολογιστή ανάποδα και χτυπήστε τον απαλά για να απαλλαγείτε από τυχόν ψίχουλα.

Ψεκάστε λίγο σπρέι καθαρισμού στο πληκτρολόγιο. Αυτό θα βοηθήσει να απελευθερωθούν η σκόνη και τα υπολείμματα που έχουν κολλήσει ανάμεσα στα πλήκτρα.

Τοποθετήστε τον φορητό υπολογιστή σε μια επίπεδη επιφάνεια και σκουπίστε το πληκτρολόγιο με ένα μικρό εξάρτημα βούρτσας.

Βρέξτε μερικές μπατονέτες με οινόπνευμα και καθαρίστε τα πλήκτρα, την πάνω επιφάνειά τους και ανάμεσα τους. Βεβαιωθείτε ότι οι μπατονέτες είναι απλώς υγρές και όχι βρεγμένες.

Εφαρμόστε λίγο καθαριστικό ζελέ για πληκτρολόγια, ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία.

Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε την οθόνη LCD

Ψεκάστε την οθόνη σας με σπρέι συμπιεσμένου αέρα για να αφαιρέσετε τυχόν επιφανειακή σκόνη.

Φτιάξτε ένα διάλυμα από λευκό ξύδι και απεσταγμένο νερό (σε ίσα μέρη).

Ψεκάστε το διάλυμα ξιδιού σε ένα μαλακό πανί και σκουπίστε απαλά την οθόνη

Μπορείτε να διατηρήσετε την οθόνη σας καθαρή σκουπίζοντάς την περιοδικά με ένα πανί μικροϊνών που έχει σχεδιαστεί ειδικά για υπολογιστές.

Αυτά τα πανάκια είναι διαθέσιμα σε καταστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και ειδών γραφείου. Να ελέγχετε πάντα το εγχειρίδιο του φορητού υπολογιστή σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν καθαρισμού στην οθόνη LCD.

Έτσι θα καθαρίσετε το ποντίκι σας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε το ποντίκι, εάν έχετε. Αυτό είναι το πιο εύκολο μέρος του φορητού υπολογιστή σας για να καθαριστεί. Απλώς ψεκάστε το πανάκι με λίγο από το διάλυμα ξιδιού και να το σκουπίσετε. Μην ξεχάσετε να γυρίσετε το ποντίκι σας και να σκουπίσετε και το κάτω μέρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.