ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δες τι πρέπει να κάνεις για να «αποτοξινωθείς» από τα social media

Τρεις κινήσεις που θα βοηθήσουν

Δες τι πρέπει να κάνεις για να «αποτοξινωθείς» από τα social media

Οι περισσότεροι αν όχι όλοι μας, χρησιμοποιούμε επί καθημερινής βάσεως τα social media.

Ωστόσο, είναι φρόνιμο να περιορίζεται η χρήση τους καθώς επηρεάζεται η ψυχική υγεία.

Υπάρχουν ρεαλιστικοί τρόποι που θα μας βοηθήσουν να ηρεμήσουμε και να απέχουμε από την περιττή υπερπληροφόρηση:

Κάνε turn off τις ειδοποιήσεις

Αν υπάρχει ένα βασικό πράγμα που μας αποσυντονίζει ενώ δουλεύουμε ή ξεκουραζόμαστε, είναι οι ήχοι από τα notifications σε όλες τις εφαρμογές μας. Το εισερχόμενο mail, το friend request στο Facebook, τα μηνύματα σε κάθε εφαρμογή και γνώριμοι ήχοι που δεν μας αφήνουν να συγκεντρωθούμε.

Κάνουμε λοιπόν turn off και βλέπουμε αυτά που θέλουμε, όποτε το θέλουμε.

Δείτε τους φίλους σας εκτός

Αντί να στέλνετε ηχητικό μήνυμα στους φίλους σας κάθε φορά που θέλετε να τους ενημερώσετε για κάτι, κανονίστε να τους δείτε. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο, αλλά θα βελτιώσετε τη σχέση σας και η επικοινωνία δεν θα είναι απρόσωπη. Όπως τότε που δεν είχαμε όλα αυτά τα social media.

Αντιμετώπισε τα social media σαν μια μικρή ανταμοιβή στο τέλος της ημέρας

Αντί να είναι μέρος της καθημερινότητάς σου, δες το σαν τη στιγμή που θα αφιερώσεις στον εαυτό σου, αφού ολοκληρώσεις τις υποχρεώσεις σου. Σαν μία μικρή ανταμοιβή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι θα κάνεις καλύτερη επιλογή του τι παρακολουθείς και δεν θα είσαι συνέχεια από πάνω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.