Δέσμευση από Google και Meta για καλύτερη αντιμετώπιση του online εξτρεμισμού

Κατηγορήθηκαν ότι έπαιξαν ρόλο στην εισβολή υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο

Δέσμευση από Google και Meta για καλύτερη αντιμετώπιση του online εξτρεμισμού

Διαδικτυακοί «γίγαντες» όπως το YouTube της Google και το Facebook της Meta δεσμεύτηκαν να λάβουν νέα μέτρα για την απομάκρυνση του βίαιου περιεχομένου από τις πλατφόρμες τους, δέσμευση που κατατέθηκε σε συνάντηση του Λευκού Οίκου για τη ρητορική μίσους στο Διαδίκτυο.

Εκπρόσωπος του YouTube δήλωσε ότι η υπηρεσία βίντεο θα επεκτείνει την πολιτική της για τον βίαιο εξτρεμισμό ώστε να καλύπτει και τις αναρτήσεις που ωραιοποιούν βίαιες ενέργειες, ακόμα και αν οι χρήστες που ανεβάζουν τα βίντεο δεν συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Το YouTube ήδη απαγορεύει τις αναρτήσεις που υποκινούν σε βία, σύμφωνα όμως με το Reuters υπήρξαν περιπτώσεις που η πολιτική αυτή δεν εφαρμόστηκε σε παραστρατιωτικές ομάδες που εμπλέκονταν στην πρωτοφανή εισβολή στο αμερικανικό Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021.

Τον φετινό Μάιο, η πρωτοβουλία Tech Transparency Project εντόπισε στο YouTube 435 βίντεο που στήριζαν παραστρατιωτικές ομάδες, ανάμεσά τους 85 βίντεο που αναρτήθηκαν μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο. Ορισμένα προσφέρουν εκπαίδευση για δραστηριότητες όπως οι ενέδρες.

Στη συνάντηση που οργάνωσε ο Λευκός Οίκος, στην οποία συμμετείχαν ειδικοί, επιζώντες επιθέσεων και τοπικοί ηγέτες όλων των κομμάτων, ο εκπρόσωπος του YouTube Τζακ Μάλον δήλωσε ακόμα ότι η εταιρεία θα λανσάρει καμπάνια ψηφιακού αλφαβητισμού, προκειμένου να ενημερώσει τους νέους χρήστες για το πώς μπορούν να εντοπίζουν τις τακτικές χειρισμού που χρησιμοποιούνται για παραπληροφόρηση.

Η Meta Platforms, ιδιοκτήτρια του Facebook και του Instagram, ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με ερευνητές του Κέντρου για την Τρομοκρατία, τον Εξτρεμισμό και την Αντιτρομοκρατία του Ινστιτούτου Διεθνών Μελετών στο Μίντλμπουρι του Βερμόντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πέρυσι, υπενθυμίζει το Reuters, το Κογκρέσο κάλεσε σε απολογία τους επικεφαλής της Meta, της Google και της Twitter σχετικά με τις ευθύνες τους στην επίθεση στο Καπιτώλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.