ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Είναι γεγονός! Αυτή είναι η αυτόνομη… κατσίκα – ρομπότ που μπορείς να οδηγήσεις (βίντεο)

Η Kawasaki «μπαίνει» στο παιχνίδι με την δική της εντυπωσιακή πρόταση

Είναι γεγονός! Αυτή είναι η αυτόνομη… κατσίκα – ρομπότ που μπορείς να οδηγήσεις (βίντεο)

Θυμίζοντας ένα τεράστιο σε μέγεθος κρι-κρι, το Kawasaki RHP Bex παρουσιάστηκε από το τμήμα ρομποτικής της ιαπωνικής εταιρείας κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Ιαπωνία.

Αποτελεί μόνο ένα από τα τέσσερα πρωτότυπα που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής με τα άλλα τρία να έχουν μορφή ανθρώπου.

Το RHP Bex είναι τετράποδο και μπορεί να μεταφέρει βάρος έως και 100 κιλά. Όπως θα δείτε και εσείς στο video, η ρομποτική κατσίκα της Kawasaki που βρίσκεται ακόμη σε πολύ αρχικά στάδια εξέλιξης μπορεί να κινηθεί και αυτόνομα στο χώρο, αλλά και να… τσουλήσει.

Αυτό το πετυχαίνει αναδιπλώνοντας τα πόδια της τα οποία φέρουν μικρές ρόδες. Ένα ζεύγος τροχών εκτείνεται επίσης από την «κοιλιά» του αποτελώντας τους κινητήριους τροχούς.

Πίσω από το «κεφάλι» του Kawasaki RHP Bex βρίσκεται ένα τιμόνι που φέρει πάνω του όλα τα βασικά χειριστήρια έχοντας παράλληλα και μια βάση για την τοποθέτηση smartphone.

Η Kawasaki αναφέρει επίσης ότι τα πάνελ μπορούν να αφαιρεθούν και να τοποθετηθούν στη θέση τους άλλα που θα επιτρέπουν τη μεταφορά αντικειμένων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε και την εξέλιξη της ρομποτικής κατσίκας της Kawasaki καθώς, όπως έχουμε δει και το παρελθόν από άλλες εταιρείες, τέτοιου είδους τετράποδα «οχήματα» μπορούν να αποτελέσουν έναν ιδανικό σύντροφο-κουβαλητή ειδικών αποστολών όταν το τερέν παρουσιάζεται πολύ κακοτράχαλο για να το διασχίσει ένα όχημα με ρόδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.