ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έλον Μασκ: «Επικίνδυνη η τεχνολογία της Τ.Ν. και φέρω και εγώ ευθύνη σε αυτό»

«Τα ανθρωποειδή ρομπότ μπορεί να ξεπεράσουν σε αρι8μό τον ανθρώπινο πληθυσμό»

Έλον Μασκ: «Επικίνδυνη η  τεχνολογία της Τ.Ν. και φέρω και εγώ ευθύνη σε αυτό»

Ο Έλον Μασκ έχει παρομοιάσει τα αυτοκίνητά Tesla με αυτόνομο σύστημα οδήγησης, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για ρομπότ επάνω σε τροχούς.

Ωστόσο για τα ρομπότ με… πόδια, έχει μεγάλα σχέδια θέλοντας να προσφέρει στην αγορά  ένα ανθρωποειδές ρομπότ που ονομάζεται Optimus.

Όταν έδειξε το πρωτότυπο πέρυσι, ο Optimus δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει τους ειδικούς και τους επενδυτές της τεχνητής νοημοσύνης. Αλλά αυτό δεν πτόησε τον Μασκ και στην ημέρα επενδυτών της Tesla αυτή την εβδομάδα, ο δισεκατομμυριούχος έδειξε την πιο πρόσφατη έκδοση και έκανε μια μεγάλη πρόβλεψη: τα ανθρωποειδή ρομπότ θα μπορούσαν τελικά να ξεπεράσουν σε αριθμό τους ανθρώπους.

«Θα μπορούσατε να δείτε μια οικιακή χρήση για ρομπότ και σίγουρα βιομηχανικές χρήσεις,», είπε ο Μασκ.

«Νομίζω ότι μπορεί να υπερβούμε την αναλογία ένα προς ένα ανθρωποειδών ρομπότ προς ανθρώπους. Δεν είναι καν σαφές τι είναι πιο οικονομικό σε αυτό το σημείο».

Το Optimus απέχει ακόμα πολύ από το να ηγηθεί της επανάστασης των ρομπότ και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Όταν ο Musk το παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό το 2021, αποδείχθηκε ότι ήταν ένας άνθρωπος με στολή ρομπότ και όχι ένα πραγματικό πρωτότυπο.

Το 2022, το Optimus έπρεπε να οδηγηθεί στο τμήμα Τ.Ν.  της Tesla. Στη φετινή του παρουσίαση, ο Μασκ έδειξε βίντεο του νέου Optimus, το οποίο φαίνεται να περπατά μόνο του.

Ο Μασκ δεν είναι ο μόνος που επισημαίνει μια διαφαινόμενη οικονομική αναταραχή λόγω της Τ.Ν.

Ο ιστότοπος της Tesla περιγράφει το ανθρωποειδές “Tesla bot” ως ένα που θα μπορούσε να ολοκληρώσει “εκτελώντας ανασφαλείς, επαναλαμβανόμενες ή βαρετές εργασίες”. Αλλά το όραμα του Μασκ για το τι μπορούν να είναι τα ρομπότ πηγαίνει πολύ πέρα από αυτό. Ο Μασκ δήλωσε την Τετάρτη ότι αναμένει ότι τα ανθρωποειδή ρομπότ «πιθανώς θα αξίζουν πολύ περισσότερο ακόμη και από τα αυτοκίνητα  μακροπρόθεσμα»,

Ενώ ο Μασκ είναι θετικός για τα δικά του ρομπότ, είπε την Τετάρτη ότι η υποκείμενη τεχνολογία πίσω από την  Τ.Ν. μπορεί να είναι και επικίνδυνη.

«Είναι αρκετά επικίνδυνη τεχνολογία. Φοβάμαι ότι μπορεί να έχω κάνει κάποια πράγματα για να την  επιταχύνω», είπε.

Ο Μασκ ήταν συνιδρυτής της μητρικής εταιρείας του ChatGPT, OpenAI, αλλά έφυγε από την εταιρεία μετά από λίγα μόνο χρόνια.

Έκτοτε αποκάλεσε το εργαλείο chatbot «ανησυχητικό» και επέκρινε την  OpenAI ότι αντικρούει τον σκοπό του να είναι ένας μη κερδοσκοπικός ανοιχτός κώδικας «αντίβαρο προς την Google», κατηγορώντας το ότι είναι «εταιρία κλειστής πηγής, μέγιστου κέρδους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.