Επτά «κρυφές» λειτουργίες του Viber που ίσως δεν ξέρεις

Μπορείς να τις μάθεις μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα

Επτά «κρυφές» λειτουργίες του Viber που ίσως δεν ξέρεις

Έχει κλείσει ήδη 12 χρόνια και προχωράει ακάθεκτο. Ο λόγος για το Viber ένα από αγαπημένα chat apps παγκοσμίως που έχει πλέον πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες και είναι διαθέσιμο σε 193 χώρες.

Αν είστε ή όχι χρήστης του Viber, υπάρχουν μερικές λειτουργίες του, που δεν είναι τόσο εμφανείς και ίσως δεν τις γνωρίζατε, αλλά σίγουρα θα σου φανούν πολύ χρήσιμες.

Θεωρείτε ότι η κηδεία του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’ θα έπρεπε να γίνει «δημοσία δαπάνη»…

  • Διότι υπήρξε νόμιμος Αρχηγός του Κράτους (61%, 15.556 Votes)
  • Γιατί έκανε ενεργό και αναγνωρισμένη ενέργεια ανατροπής του δικτατορικού καθεστώτος (2%, 402 Votes)
  • Επειδή ήταν Ολυμπιονίκης (4%, 935 Votes)
  • Όχι δεν πρέπει να γίνει «δημοσία δαπάνη» διότι είχε εκπέσει (34%, 8.730 Votes)

Σύνολο ψήφων: 25.623

Loading ... Loading ...

Μπορείτε να αλλάξετε το φόντο

Η προεπιλογή του Viber είναι το σχέδιο με μωβ αποχρώσεις, ωστόσο μπορείτε να το αλλάξετε. Η εφαρμογή επιτρέπει να επιλέξετε θέμα, μεταξύ του Classic, του Dark Blue και του Black. Για να επιλέξετε τη πιο σκούρα έκδοση, μπορείτε να πάτε στα Περισσότερα, μετά στις Ρυθμίσεις και τέλος στην Εμφάνιση.

Το Viber ωστόσο σου δίνει και την δυνατότητα να επιλέξεις εικόνα φόντου στις συνομιλίες. Στο ίδιο ακριβώς σημείο και κάτω από την επιλογή του θέματος υπάρχει η επιλογή της Αλλαγής Φόντου. Μπορείτε να το πατήσετε και να αλλάξετε το προεπιλεγμένο με όποιο θέλετε ή να επιλέξετε μια φωτογραφία σας.

Ωστόσο αυτό θα αλλάξει το προεπιλεγμένο φόντο, άρα θα γίνει για όλες τις συνομιλίες σας. Μπορείτε όμως να έχετε διαφορετική εικόνα φόντου για κάθε συνομιλία. Ανοίξτε πρώτα τη συνομιλία που θέλετε να αλλάξετε το φόντο. Κάντε σάρωση προς τα αριστερά και στο μενού επιλέξτε Φοντο. Εκεί μπορείτε να αλλάξετε το φόντο για αυτή και μόνη τη συνομιλία.

Μπλοκάρισμα και επαναφορά επαφών

Αν θέλετε να μπλοκάρετε κάποιον τότε ανοίξτε την συνομιλία, σύρετε προς τα αριστερά και από το μενού ξανά πατήστε Αποκλεισμός ή Block της επαφής. Αν θέλετε να ξεμπλοκάρετε κάποιο θα κάνετε ακριβώς την ίδια διαδικασία με διαφορετικό τέλος, αφού θα πατήσετε Ξεμπλοκάρισμα της επαφής.

Για να δείτε τις επαφές που έχετε μπλοκάρει πάρτε το ακόλουθο μονοπάτι, Περισσότερα > Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Λίστα αποκλεισμού, όπου θα βρείτε τη λίστα με τις επαφές που έχετε μπλοκάρει.

Απενεργοποιήστε το «Διαβάστηκε» και αποκρύψτε το ότι είστε online

Αν δεν θέλετε να ξέρουν οι άλλοι ότι διαβάσατε τα μηνύματά τους ή ότι είστε online, τότε απλά αλλάξτε τις ρυθμίσεις. Πηγαίνετε σε Περισσότερα > Ρυθμίσεις > Απόρρητο και βρείτε τις αλλαγές που πρέπει να κάνετε στα δυο αυτά χαρακτηριστικά.

Γρήγορη εναλλαγή συνομιλιών

Αν μιλάτε ταυτόχρονα σε πολλές συνομιλίες, ίσως θα θέλατε να αλλάζετε γρήγορα. Αντί να πηγαίνετε κάθε φορά που θέλετε να αλλάξετε πρώτα στην αρχική σελίδα, υπάρχει μια πιο γρήγορη κίνηση. Μπείτε σε οποιαδήποτε συνομιλία και σύρετε προς τα δεξιά. Εκεί θα εμφανιστούν όλες οι συνομιλίες σας κατά σειρά και η εναλλαγή γίνεται πιο γρήγορα.

Απενεργοποίηση οθόνης φωτισμού για μηνύματα

Αν βαρεθήκατε ή έστω δεν σας αρέσει να ανάβει η οθόνη κάθε φορά που λαμβάνετε μια ειδοποίηση, τότε αυτό δεν χρειάζεται να συμβαίνει. Τα νέα εισερχόμενα μηνύματα δεν θα ανάβουν κάθε φορά την οθόνη.

Πατήστε στο περισσότερα, ύστερα στις Ρυθμίσεις και μετά Ειδοποιήσεις, όπου πρέπει να απενεργοποιήστε την επιλογή Φωτεινή Οθόνη για Μηνύματα.

Μπορείτε να κρύψετε τις συνομιλίες σας

Μπορείτε να κρύψετε κάποιες συνομιλίες και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές μόνο με PIN. Αν το κινητό σας είναι Android, κρατήστε παρατεταμένα πάνω στη συνομιλία και πατήστε απόκρυψη, αν πάλι έχετε iPhone, σύρετε προς τα αριστερά και πατήστε Hide. Στην συνέχεια ορίστε έναν 4ψηφιο κωδικό PIN, ή αν έχετε iPhone μπορείτε να βάλετε το touch ID σας.

Για να ξαναβρείτε τη συνομιλία, πηγαίνετε στην αναζήτηση του Viber και πατήστε το PIN Που ορίσατε.

Αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα

Για να δημιουργήσετε ένα αυτοκαταστρεφόμενο μήνυμα θα πρέπει να πατήσετε στο εικονίδιο του χρονοδιακόπτη στο κάτω μέρος της συνομιλίας και να επιλέξετε την περίοδο μέχρι να εξαφανιστεί το μήνυμα. Οι επιλογές σας ξεκινούν από 10 δευτερόλεπτα μέχρι και 1 ώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν στη συνομιλία δεν σας εμφανίζεται, πατήστε τις τρεις κουκκίδες που βρίσκονται στην μπάρα της συνομιλίας προκειμένου να σας ανοίξουν οι περισσότερες επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.