ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Eurostat: Αυξημένη χρήση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν οι Έλληνες

Τα χρησιμοποιούν 7 στους 10

Eurostat: Αυξημένη χρήση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν οι Έλληνες

Σύμφωνα με την Eurostat, οι Έλληνες κάνουν αυξημένη χρήση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το ποσοστό όσων διατηρούν λογαριασμό στο Facebook, στο X, στο Instagram, στο TikTok και αλλού να υπερβαίνει σημαντικό τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Το 2023 το 59% κατά μέσον όρο των κατοίκων της ΕΕ είχε λογαριασμό σε ένα ή περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη χώρα μας το αντίστοιχο ποσοστό ήταν κατά μέσον όρο 68,8%. Παρουσίαζε όμως σημαντική διακύμανση από περιοχή σε περιοχή.

Ειδικότερα, την μεγαλύτερη χρήση στην Ελλάδα κάνουν οι κάτοικοι της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου. Στα νησιά μας το 75,04% των κατοίκων έχουν προφίλ στα social media. Ακολουθούν οι κάτοικοι της Αττικής, όπου το ποσοστό χρήσης φτάνει στο 70,14%.

Η Κεντρική Ελλάδα με ποσοστό 62,51% είναι η περιοχή όπου η χρήση είναι η χαμηλότερη. Λίγο υψηλότερα βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα με 67,54% των κατοίκων της να αναρτούν μηνύματα, να ποστάρουν και να συμμετέχουν με κάθε τρόπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι πρωταθλητές και οι ουραγοί της ΕΕ
Τα δεδομένα αυτά έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή (Eurostat).  Όπως ανακοίνωσε, η Δανία είναι η χώρα της ΕΕ με την μέγιστη χρήση των μέσων: φτάνει στο 91% των κατοίκων της. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κύπρος με 83% και στην τρίτη η Ουγγαρία με 81%.

Αντιθέτως, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούν λιγότερο απ’ όλους Γάλλοι (μόλις το 44%), Γερμανοί (49%) και Ιταλοί (53%).

Η Eurostat παραθέτει επίσης επιμέρους στοιχεία για 273 περιοχές στα κράτη-μέλη της ΕΕ. Στις 224 από αυτές η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπερβαίνει το 50%. Την υψηλότερη έχουν πέντε περιοχές της Δανίας:

Η περιφέρεια της Κεντρικής Δανίας (ή Μίντγιουλαντ ή περιφέρεια της Κεντρικής Γιουτλάνδης) με 93%
Η περιφέρεια πρωτευούσης της Δανίας με 92%
Η περιφέρεια της Νότιας Δανίας με 90%
Η περιφέρεια της Βόρειας Γιουτλάνδης (ή Νόρντιλαντ) και το νησί Σγιέλαν (ή Ζηλανδία) με 89% η κάθε μία
Ακολουθεί η Βουδαπέστη, όπου το 86% των κατοίκων χρησιμοποιεί μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αντιθέτως, την χαμηλότερη χρήση στην ΕΕ κάνουν οι κάτοικοι τριών περιοχών της Γαλλίας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Της Γαλλικής Γουϊάνας με 22%
Της Μαρτινίκας με 29%
Της Γουαδελούπης με 30%
Ακολουθούν στη Γερμανία το κρατίδιο Σάξσεν-Άνχαλτ (ή Σαξονία-Άνχαλτ) με 35% και το Βραδεμβούργο με 36%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.