ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έχετε αναρωτηθεί; – Να γιατί οι χάρτες της Google έχουν ψεύτικους δρόμους

Η Google έχει δημιουργήσει μια δικλείδα ασφαλείας με την προσθήκη δρόμων στους χάρτες

Έχετε αναρωτηθεί; – Να γιατί οι χάρτες της Google έχουν ψεύτικους δρόμους

Η Google, έχει «σκαρφιστεί» έναν ιδιαίτερο τρόπο προκειμένου να διασφαλίσει το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει υποκλοπή δεδομένων από την υπηρεσία των Google Maps.

Επί της ουσίας η Google έχει δημιουργήσει μια δικλείδα ασφαλείας με την προσθήκη δρόμων στους χάρτες που προσφέρει σε όλους τους χρήστες της συγκεκριμένης εφαρμογής, οι οποίοι στην κυριολεξία δεν υπάρχουν.

Με αυτόν τον τρόπο και σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να «δανειστεί» τα δεδομένων των Google Maps χωρίς φυσικά την άδεια της ίδιας της Google, τότε εντοπίζοντας τους ανύπαρκτους δρόμους οι οποίο έχουν ενσωματωθεί στους χάρτες ο αμερικανικός κολοσσός μπορεί να αποδείξει ότι έχει αποτελέσει θύμα υποκλοπής.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι είναι σχεδόν αδύνατον να εντοπιστούν οι fake δρόμοι οι οποίοι έχουν προστεθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη, η πρακτική αυτή λειτουργεί αποτρεπτικά για εκείνους που θα θελήσουν να υποκλέψουν δεδομένα από την εφαρμογή των Google Maps.

Η ύπαρξη fake δρόμων ενδεχομένως θα μπορούσε να εγείρει και ζητήματα ασφαλείας, ωστόσο, το ίδιο το λογισμικό της Google γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί και ως εκ τούτου μπορεί να τους αποκλείσει από τη διαδικασία της πλοήγησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συγκεκριμένη πρακτική έχει ακολουθηθεί για τον ίδιο ακριβώς τον και στο μακρινό παρελθόν, όταν οι χάρτες τυπώνονταν και η αντιγραφή τους ήταν ακόμα πιο εύκολη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.