Η Apple απαγόρευσε τη χρήση του ChatGPT στους εργαζομένους της για λόγους ασφαλείας

Η εταιρεία είπε επίσης να μην χρησιμοποιούν το Copilot της GitHub που ανήκει στη Microsoft

Η Apple απαγόρευσε τη χρήση του ChatGPT στους εργαζομένους της για λόγους ασφαλείας

Η Apple έχει περιορίσει τη χρήση του ChatGPT και άλλων εξωτερικών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης σε υπαλλήλους της, καθώς αναπτύσσει τη δική της παρόμοια τεχνολογία, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διοίκηση της Apple φοβάται ότι η χρήση chatbot και πλατφορμών τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαρροές εμπιστευτικών δεδομένων. Ως εκ τούτου, ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τέτοια συστήματα.

Την Πέμπτη, η OpenAI ανακοίνωσε μια εφαρμογή ChatGPT για το iPhone και το iPad.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η Apple ανησυχεί ότι οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν τέτοιου είδους προγράμματα θα μπορούσαν να μοιραστούν εμπιστευτικά δεδομένα.

Η Apple είπε επίσης στους υπαλλήλους της να μην χρησιμοποιούν το Copilot της GitHub, που ανήκει στη Microsoft, το οποίο αυτοματοποιεί τη συγγραφή κώδικα λογισμικού, αναφέρεται στο έγγραφο.

Το ChatGPT, το οποίο δημιουργήθηκε από την OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft, είναι ένα chatbot που προέρχεται από ένα λεγόμενο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο και είναι σε θέση να απαντά σε ερωτήσεις, να γράφει εκθέσεις και να εκτελεί άλλες εργασίες με τρόπο που μοιάζει με την δουλειά κάποιου ανθρώπου.

Επικεφαλής των προσπαθειών τεχνητής νοημοσύνης της Apple είναι ο Τζον Τζιαναντρέα, τον οποίο η Apple προσέλαβε από την Google το 2018. Υπό τον Τζιαναντρέα, ανώτερο αντιπρόεδρο της Apple που αναφέρεται στον διευθύνοντα σύμβουλο Τιμ Κουκ, η Apple έχει αποκτήσει μια σειρά από νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην πιο πρόσφατη αναφορά της Apple για τα τριμηνιαία κέρδη, ο Τιμ Κουκ εξέφρασε κάποιες ανησυχίες σχετικά με τις εξελίξεις στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη. «Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί στο πώς προσεγγίζουμε αυτά τα πράγματα», δήλωσε. «Και υπάρχει ένας αριθμός θεμάτων που πρέπει να διευθετηθούν, όπως συζητείται σε διάφορα μέρη, αλλά οι δυνατότητες είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.