ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η νέα μεγάλη αλλαγή που ανακοίνωσε ο Έλον Μασκ για το «Χ» – Η ανάρτησή του

Η κίνηση αυτή φέρνει το «X» στην ίδια γραμμή με το Facebook, το WhatsApp και το Instagram

Η νέα μεγάλη αλλαγή που ανακοίνωσε ο Έλον Μασκ για το «Χ» – Η ανάρτησή του

O Έλον Μασκ ανακοίνωσε την έναρξη μιας ακόμη λειτουργίας του «Χ», πρώην Twitter.

Ειδικότερα, οι κλήσεις και βιντεοκλήσεις θα είναι σύντομα διαθέσιμες στο «Χ», καθώς ο τιτάνας της τεχνολογίας επιδιώκει να περάσει σε άλλο επίπεδο την πλατφόρμα του.

Αν και η κίνηση αυτή φέρνει το «X» στην ίδια γραμμή με το Facebook, το WhatsApp και το Instagram, ένας ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας προειδοποίησε ότι σοβαρά ερωτήματα περιβάλλουν την ασφάλειά του, μεταδίδει η Daily Mail.

Η ανάρτηση του Έλον Μασκ

Οι νέες δυνατότητες έρχονται εν μέσω σχεδίων να καταργηθεί η λειτουργία «μπλοκαρίσματος» του X, παρά τον ανησυχητικό κίνδυνο για stalkers, scammers και spammers, δηλαδή κακόβουλους χρήστες.

«Video & audio calls coming to X», έγραψε ο Μασκ στον λογαριασμό του στο X σήμερα το πρωί.

Λειτουργεί για iOS, Android, Mac & PC, δεν απαιτείται αριθμός τηλεφώνου, το X είναι ο αποτελεσματικός παγκόσμιος κατάλογος διευθύνσεων. Αυτό το σύνολο παραγόντων είναι μοναδικό».

Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από τότε που ο Μασκ ανακοίνωσε τις προθέσεις του να αφαιρέσει τη λειτουργία αποκλεισμού από κάθε πτυχή του X, εκτός από τα άμεσα μηνύματα.

Παρόλο που αυτό δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί, θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα μπορούν να περιορίσουν με ποιους αλληλεπιδρούν στο διαδίκτυο. Αυτό αντιμετωπίστηκε με έντονη ανησυχία από τους χρήστες του X, με πολλούς να φοβούνται την παρενόχληση και τις απάτες.

Και αυτό μπορεί μόνο να επιδεινωθεί, καθώς ο Τζέικ Μουρ, Παγκόσμιος Σύμβουλος Κυβερνοασφάλειας στην ESET, προειδοποιεί ότι οι ανεπιθύμητες κλήσεις μπορεί να είναι στον ορίζοντα.

«Φαίνεται ότι ο Μασκ έχει για άλλη μια φορά μια ιδέα στο μυαλό του, αλλά δεν την έχει σχεδιάσει ακόμη πλήρως», δήλωσε ο Μουρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μουρ προσθέτει ότι οι χρήστες ενδέχεται να χρειαστεί να «ακολουθήσουν» πρώτα ο ένας τον άλλον προκειμένου να λειτουργήσει αποτελεσματικά η λειτουργία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.