ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η συσκευή του MIT που μετατρέπει το θαλασσινό νερό σε πόσιμο – Η μεγάλη της διαφορά με τις υπόλοιπες

Ζυγίζει λιγότερα από 10 κιλά και αφαιρεί σωματίδια και άλατα από το θαλασσινό νερό

Η συσκευή του MIT που μετατρέπει το θαλασσινό νερό σε πόσιμο – Η μεγάλη της διαφορά με τις υπόλοιπες

Μια φορητή συσκευή αφαλάτωσης θα ήταν πολύ επιθυμητή σε περιοχές με πρόβλημα ύδρευσης, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε αυτές που έζησαν μια φυσική καταστροφή. Αν και αρκετές φορητές συσκευές αφαλάτωσης βρίσκονται ήδη στο εμπόριο, συνήθως χρησιμοποιούν φίλτρα που πρέπει να αντικαθίστανται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι ερευνητές του MIT ανέπτυξαν μια φορητή μονάδα αφαλάτωσης, που ζυγίζει λιγότερα από 10 κιλά που αφαιρεί σωματίδια και άλατα από το θαλασσινό νερό και το μετατρέπει σε πόσιμο. Σε αντίθεση όμως με τις άλλες συσκευές, οι οποίες χρειάζονται φίλτρα, η συσκευή του MIT χρειάζεται μόνο λίγο ηλεκτρικό ρεύμα για να κάνει την ίδια δουλειά. Αυτό μειώνει κατά πολύ το κόστος και όλες τις υπόλοιπες απαιτήσεις της συντήρησης.

Η συσκευή έχει μέγεθος βαλίτσας χρειάζεται λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από έναν φορτιστή κινητού, πράγμα που σημαίνει ότι πολύ εύκολα μπορεί να λειτουργήσει από ένα μικρό φορητό ηλιακό πάνελ, όταν δεν υπάρχουν μπαταρίες. Και αυτόματα δίνει πόσιμο νερό το οποίο ξεπερνά σε ποιότητα τα στάνταρ που έχει θέσει ο ΠΟΥ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ομάδα των ερευνητών λέει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε απομακρυσμένες περιοχές με λίγους πόρους, όπως κοινότητες σε μικρά νησιά ή σε θαλάσσια φορτηγά πλοία. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει πρόσφυγες που διαφεύγουν από φυσικές καταστροφές ή στρατιώτες σε μακροχρόνιες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.