ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

«iPhone finger»: Το βαθούλωμα στο μικρό δάχτυλο του χεριού που έχει προκαλέσει ανησυχία στους χρήστες (βίντεο)

Τι λένε οι ειδικοί

«iPhone finger»: Το βαθούλωμα στο μικρό δάχτυλο του χεριού που έχει προκαλέσει ανησυχία στους χρήστες (βίντεο)

Το τελευταίο διάστημα γίνεται «χαμός» στο διαδίκτυο, με το… βαθούλωμα στο μικρό δάχτυλο του χεριού αρκετών χρηστών, που έγινε γνωστό ως… «iPhone finger».

Η θεωρία αυτή κέρδισε έδαφος κυρίως στο ευρέως ακολουθούμενο αμερικανικό podcast «The TJ Show», όπου οι οικοδεσπότες υποστήριξαν ότι το μικρό δάχτυλο που χρησιμοποιείται για να στηρίξει τα τηλέφωνά τους παρουσιάζει μια ευδιάκριτη εσοχή – ένα χαρακτηριστικό που απουσιάζει από το αντίστοιχο δάχτυλο του άλλου χεριού τους.

@radiotj Do you have iPhone finger? #appleiphone #smartphones #doomscrolling #phoneaddiction ♬ original sound – The TJ Show

Προφανώς, ένα αίσθημα ανησυχίας έχει διαδοθεί μεταξύ των χρηστών smartphone, καθώς διασκεδάζουν με την ιδέα ότι η συνήθης αλληλεπίδραση με τις κινητές συσκευές τους μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ένα διακριτό σημάδι ή ένα μικρό βαθούλωμα στο μικρό τους δάχτυλο, εξ ου και το προσωνύμιο «δάχτυλο iPhone».

Τι λένε οι ειδικοί

«Οι περισσότερες από αυτές τις εικόνες (των βαθουλωμάτων) δεν αναδεικνύουν κάποιο πρόβλημα. Δείχνουν την τυπική ανατομία του μικρού δακτύλου, η οποία μπορεί να διαφέρει ευρέως», δήλωσε ο Δρ Πίτερ Έβανς, ορθοπεδικός χειρουργός της Κλινικής του Κλίβελαντ, σε συνέντευξή του στη New York Post.

Πάντως, είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει επίσημη διάγνωση για το «δάχτυλο του iPhone».

«Είναι επίσης πιθανό οι άνθρωποι που νομίζουν ότι έχουν iPhone finger να έχουν κάποια υποκείμενη πάθηση. Η συνεχής χρήση κινητού τηλεφώνου όντως μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα στις αρθρώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και ορισμένοι ισχυρισμοί για κάποιο πιθανό τραυματισμό μπορεί να είναι υπερβολικοί, άλλοι είναι πραγματικοί και συνεπάγονται σοβαρές, μακροπρόθεσμες βλάβες», πρόσθεσε ο Έβανς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.