ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

«Λύθηκε το μυστήριο» με τον εμβληματικό ήχο της Nokia – Τι αποκάλυψε TikToker (βίντεο)

Στην πραγματικότητα είναι ένα τμήμα από το «Gran Vals»

«Λύθηκε το μυστήριο» με τον εμβληματικό ήχο της Nokia – Τι αποκάλυψε TikToker (βίντεο)

Η TikToker Alexandra Whittingham, έριξε «φως» στην προέλευση του εμβληματικού ringtone της Nokia η οποία αδιαμφισβήτητα, έχει ιντριγκάρει πολλούς εδώ και χρόνια.

Η Whittingham, μια επαγγελματική κιθαρίστρια με σπουδές στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου, ξεσήκωσε κύμα νοσταλγίας στην πλατφόρμα αφού έπαιξε τη γνωστή μελωδία στην κιθάρα της.

Το βίντεό της, το οποίο αναρτήθηκε τον Οκτώβριο, έχει συγκεντρώσει έκτοτε πάνω από 1,4 εκατομμύρια προβολές και χιλιάδες σχόλια από ανθρώπους που θυμούνται αυτό τον ήχο.

Στο βίντεο της στο TikTok, η Alexandra αποκαλύπτει ότι η μελωδία αρχικά ονομαζόταν «Grande Valse», είναι στην πραγματικότητα ένα τμήμα από το «Gran Vals», ένα κομμάτι για σόλο κιθάρα που γράφτηκε το 1902 από τον Francisco Tárrega.

@alexandrawhittingham I wont rest until this piece gets the recognition it deserves 💪 #classicalmusic #fyp #nokia #guitartok ♬ original sound – Alexandra

Ο ίδιος ο ήχος κλήσης περιλαμβάνει μόνο μερικές χαρακτηριστικές νότες από τη σύνθεση του Tárrega, αλλά έγινε μια ακουστική υπογραφή για τη μάρκα, που αναγνωρίζεται αμέσως από οποιονδήποτε γνωρίζει τα κλασικά τηλέφωνα Nokia.

Το νοσταλγικό κλιπ όχι μόνο αποκάλυψε την προέλευση του ήχου αλλά και τόνισε τον πολιτιστικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει ένας απλός ήχος κλήσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι μια μαρτυρία για τις εποχές που τα κινητά τηλέφωνα είχαν να κάνουν λιγότερο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και περισσότερο με τα απλά, διακριτικά χαρακτηριστικά που μπορούσαν να καθορίσουν μια μάρκα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.