ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Με νέο φορτιστή «έρχονται» τα iPhone 15 – Γιατί τον αλλάζει η Apple; (φώτο)

Τι προβλέπει ο κανόνας της ΕΕ

Με νέο φορτιστή «έρχονται» τα iPhone 15 – Γιατί τον αλλάζει η Apple; (φώτο)

Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 12 Σεπτεμβρίου, η Apple θα παρουσιάσει τις νέες συσκευές iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max [ή Ultra], και μία από τις καινοτομίες που θα έχουν τα καινούργια κινητά θα είναι οι φορτιστές, που αλλάζουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το BBC, τα τηλέφωνα της εταιρείας χρησιμοποιούν επί του παρόντος τη θύρα τύπου Lightning, σε αντίθεση με τους αντιπάλους της, συμπεριλαμβανομένης της Samsung.

Ωστόσο, ένας νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτεί από τους κατασκευαστές τηλεφώνων να υιοθετήσουν μια κοινή σύνδεση φόρτισης έως τον Δεκέμβριο του 2024, προκειμένου να εξοικονομήσουν οι καταναλωτές χρήματα και να μειώσουν τα απόβλητα.

Τα περισσότερα νέα προϊόντα της Apple, όπως τα τελευταία iPad, χρησιμοποιούν ήδη τη θύρα USB-C, αλλά η εταιρεία είχε επιχειρηματολογήσει κατά του κανόνα της ΕΕ.

Όταν εισήχθη τον Σεπτέμβριο του 2021, ένας εκπρόσωπος της Apple δήλωσε στο BBC News: «Ο αυστηρός κανονισμός που επιβάλλει μόνο έναν τύπο σύνδεσης, καταπνίγει την καινοτομία αντί να την ενθαρρύνει, γεγονός που με τη σειρά του θα βλάψει τους καταναλωτές στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο».

Οι φορτιστές τύπου Lightning σε USB-C είναι ήδη διαθέσιμοι από άλλες μάρκες ηλεκτρονικών ειδών, συμπεριλαμβανομένης της Amazon, και όλα τα iPhone – από το iPhone 8 που κυκλοφόρησε το 2017 – υποστηρίζουν την ασύρματη φόρτιση.

Οι αλλαγές αναμένονται στις νέες συσκευές iPhone 15 και iPhone 15 Pro, οι οποίες πρόκειται να παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα στην ετήσια φθινοπωρινή εκδήλωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, τα οφέλη της αλλαγής για τους χρήστες θα περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν έναν μόνο φορτιστή για iPad, iMac και iPhones, καθώς και ταχύτερες ταχύτητες για τη λήψη δεδομένων.

Ο κανόνας της Ε.Ε. για τους κοινούς φορτιστές καλύπτει μια σειρά από «φορητές ηλεκτρονικές συσκευές μικρού και μεσαίου μεγέθους», μεταξύ των οποίων:

  • Κινητά τηλέφωνα
  • Tablets
  • E-readers
  • Ποντίκια και πληκτρολόγια
  • Συσκευές GPS
  • Ακουστικά, ακουστικά και ακουστικά
  • Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές
  • Φορητές κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών
  • Φορητά ηχεία

Οποιοδήποτε από αυτά φορτίζεται με ενσύρματο καλώδιο, θα πρέπει να διαθέτει θύρα USB Type-C, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή των συσκευών.

Οι φορητοί υπολογιστές θα πρέπει επίσης να συμμορφώνονται με τους κανόνες, αλλά οι κατασκευαστές έχουν περισσότερο χρόνο για να κάνουν τις αλλαγές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την ΕΕ, θα γλιτώσουν οι καταναλωτές «έως και 250 εκατ. ευρώ ετησίως από περιττές αγορές φορτιστών» και θα μειωθούν 11.000 τόνοι αποβλήτων ετησίως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.