ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μητρική εταιρεία της Google προχωρά σε 12.000 απολύσεις

Οι περικοπές έρχονται μερικές ημέρες αφότου η ανταγωνίστρια Microsoft ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 10.000 υπαλλήλους.

Μητρική εταιρεία της Google προχωρά σε 12.000 απολύσεις

Η μητρική εταιρία της Google, Alphabet, καταργεί περίπου 12.000 θέσεις εργασίας, ή το 6% του ανθρώπινου δυναμικού της, ανέφερε σήμερα η εταιρία.

Ο Σούνταρ Πιτσάι, διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, ανέφερε σε σημείωμα προς το προσωπικό που είδε το Reuters πως η εταιρία είχε αυξήσει πολύ γρήγορα το προσωπικό της τα τελευταία χρόνια, «σε ένα διαφορετικό οικονομικό πλαίσιο απ’ αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα».

«Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τις αποφάσεις που μας οδήγησαν εδώ», είπε.

Οι περικοπές έρχονται μερικές ημέρες αφότου η ανταγωνίστρια Microsoft ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 10.000 υπαλλήλους.

Οι απώλειες θέσεων εργασίας επηρεάζουν ομάδες σε όλη την εταιρία περιλαμβανομένων των προσλήψεων και ορισμένων εταιρικών λειτουργιών, καθώς και μερικές ομάδες μηχανολογίας και προϊόντων.

Οι απολύσεις είναι σε παγκόσμιο επίπεδο και θα επηρεάσουν αμέσως το προσωπικό στις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Alphabet έχει ήδη στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους επηρεαζόμενους υπαλλήλους, αναφέρει το σημείωμα, ενώ η διαδικασία θα πάρει περισσότερο χρόνο σε άλλες χώρες λόγω των τοπικών νόμων και πρακτικών απασχόλησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.