Μπιλ Γκέιτς: Δωρίζει 20 δισ. δολάρια στο φιλανθρωπικό ίδρυμά του

Το Ίδρυμα Γκέιτς σχεδιάζει να αυξήσει τον ετήσιο προϋπολογισμό του στα 9 δισ. δολάρια

Μπιλ Γκέιτς: Δωρίζει 20 δισ. δολάρια στο φιλανθρωπικό ίδρυμά του

Με σκοπό να αντιμετωπίσει τις καταστροφές που έφερε στον πλανήτη η πανδημία κορωνοϊού ο μεγιστάνας της πληροφορικής Μπιλ Γκέιτς δωρίζει ακόμα 20 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να αυξηθεί ο ετήσιος προϋπολογισμός του φιλανθρωπικού ιδρύματός του.

Σε συνδυασμό με τη δωρεά των 3,1 δισ. που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ο επιχειρηματίας Ουόρεν Μπάφετ, το νέο ποσό ανεβάζει τα κεφάλαια του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς σε περίπου 70 δισ. δολάρια, κάτι που καθιστά το ίδρυμα τον μεγαλύτερο φιλανθρωπικό φορέα του κόσμου.

Τι πιστεύετε ότι σηματοδοτούν για τους θεσμούς της Εκκλησίας και της Δικαιοσύνης η βάπτιση των gay στην Βουλιαγμένη και η αποφυλάκιση Λιγνάδη;

  • Εκσυγχρονισμό (4%, 654 Votes)
  • Ντροπή (18%, 3.060 Votes)
  • Αναβάθμιση (1%, 249 Votes)
  • Εξευτελισμό (76%, 12.875 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.838

Loading ... Loading ...

Με ανάρτησή του στον δικτυακό τόπο του ιδρύματος, o συνιδρυτής της Microsoft δηλώνει πως «κι άλλοι σε θέσεις μεγάλου πλούτου και προνομίων θα προσφερθούν να βοηθήσουν αυτή τη στιγμή».

Το Ίδρυμα Γκέιτς, αναφέρει το Associated Press, σχεδιάζει να αυξήσει τον ετήσιο προϋπολογισμό του στα 9 δισ. δολάρια έως το 2026, ποσό αυξημένο κατά 50% σε σχέση με τα προπανδημικά επίπεδα.

Η αύξηση της χρηματοδότησης θα δώσει ώθηση στις προσπάθειες για την εκπαίδευση των παιδιών σε αναπτυσσόμενες χώρες, τη μείωση της φτώχιας, την ισότητα των φύλων και την αντιμετώπιση ασθενειών που μπορούν να προληφθούν.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP), περίπου 71 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν σε συνθήκες φτώχιας μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, κυρίως λόγω της κατακόρυφης αύξησης τιμών σε τρόφιμα και ενέργεια.

Σύμφωνα δε με το Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ (UNWFP), o αριθμός των υποσιτισμένων αυξήθηκε μετά τον πόλεμο κατά 25% στα 345 εκατομμύρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.