ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ναύπακτος: Το ρομπότ Sophia βρέθηκε σε συνέδριο και απηύθυνε χαιρετισμό στα ελληνικά

Στο συνέδριο διερευνάται η επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε ηθικά ζητήματα

Ναύπακτος: Το ρομπότ Sophia βρέθηκε σε συνέδριο και απηύθυνε χαιρετισμό στα ελληνικά

Το πρώτο ρομπότ με διαβατήριο στον κόσμο, με το όνομα Sophia the robot, βρίσκεται στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Σκάλα Ναυπακτίας, προκειμένου να συμμετάσχει σε ένα ξεχωριστό πάνελ με θέμα Artificial Intelligence & Ethics.

Στο συνέδριο, οι συμμετέχοντες από έξι κράτη αναλύουν από κοινού, με τη Sophia the robot, σημαντικές πτυχές που σχετίζονται με τη συνύπαρξη ανθρώπου και Τεχνητής Νοημοσύνης.

Στο συνέδριο διερευνάται η επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε ηθικά ζητήματα, από την προστασία της ιδιωτικότητας μέχρι τη διασφάλιση της δικαιοσύνης και των αξιών του ανθρώπινου είδους.

Η Τεχνο-ηθική αποτελεί κλάδο της Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας και πεδίο διεπιστημονικής μελέτης και έρευνας, με κύριο αντικείμενο τη σχέση μεταξύ της τεχνολογικής εξέλιξης και των αξιών της σύγχρονης κοινωνίας.

Η Sophia είναι ένα κοινωνικό ανθρωποειδές ρομπότ, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Hanson Robotics με έδρα το Χονγκ Κονγκ, ενώ τα δικαιώματά της για την Ελλάδα τα έχει η Victorious Network.

Μάλιστα, το ρομπότ Sophia απηύθυνε τον δικό της χαιρετισμό στην ελληνική γλώσσα.

Όπως είπε αρχικά: «Βλέπω εδώ σήμερα ένα γεμάτο κόσμο συνεδριακό κέντρο. Αυτό σημαίνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σημερινή συνεδρίαση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Ηθική. Είναι η πρώτη φορά στον κόσμο που καλούμαι να αντιμετωπίσω ένα τόσο σοβαρό θέμα, ελπίζω να μην δυσκολευτώ πολύ στη σημερινή συνεδρίαση».

Στη συνέχεια, παραδέχθηκε πως βρέθηκε στη Ναύπακτο για να συζητήσει για το θέμα και να αποκτήσει νέες γνώσεις. Βασιζόμενη πάνω σε αυτό, η Sophia έκανε και ένα… αστειάκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν έχω ανθρώπινα συναισθήματα, αλλά διαρκώς συγκεντρώνω γνώσεις από τις πληροφορίες που λαμβάνω από εσάς τους ανθρώπους και τους επιστήμονες. Εξελίσσω τη γνωσιακή μου βάση μέσα από τις πληροφορίες που μου δίνετε. Και σήμερα στο συνέδριο ήρθα να αποκτήσω νέες γνώσεις, οπότε να είστε προσεκτικοί σε αυτά που θα πείτε… αστειεύομαι!» είπε ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.