Τα ασύρματα σήματα επικοινωνίας ενεργοποιούν τα κανάλια ασβεστίου με πύλη τάσης (VGCCs)

Κατά καιρούς, η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά έχει συνδεθεί με τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκινικών όγκων.

Σήμερα, μια νέα έρευνα φέρνει στο φως ακόμα μία ανησυχητική σχέση μεταξύ των κινητών τηλεφώνων και της εκδήλωσης του Αλτσχάιμερ.

Ερευνητές του Washington State University διαπίστωσαν ότι η υπερβολική χρήση των συσκευών αυτών αλλά και η ακτινοβολία του wi-fi μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση των ενδοκυτταρικών επιπέδων ασβεστίου στον εγκέφαλο, που αποτελεί σήμα κατατεθέν για το Αλτσχάιμερ.

Η αξιολόγηση πολλών ερευνών σχετιζόμενων με τη νόσο αναφέρει ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που παράγονται από ηλεκτρονικές συσκευές έχουν επίδραση στο ανθρώπινο σώμα.

Συγκεκριμένα, αυτά τα ασύρματα σήματα επικοινωνίας ενεργοποιούν τα κανάλια ασβεστίου με πύλη τάσης (VGCCs), τα οποία με τη σειρά τους ρυθμίζουν τα ενδοκυτταρικά επίπεδα ασβεστίου.

Όταν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ενεργοποιούν τα VGCCs, προκαλείται ραγδαία σώρευση ασβεστίου, που επηρεάζει αρνητικά τον εγκέφαλο και πιθανότατα πυροδοτεί την επιτάχυνση της εκδήλωσης του Αλτσχάιμερ.

Μελέτες που έχουν γίνει σε ζώα έδειξαν ότι οι αλλαγές που προκαλούνται από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία στα ενδοκυτταρικά επίπεδα ασβεστίου παίζουν ρόλο στην εκδήλωση της πιο κοινής μορφής άνοιας.

Ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Μάρτιν Παλ, σημειώνει επίσης ότι δεν είναι τυχαία η αύξηση των περιστατικών Αλτσχάιμερ τα τελευταία 20 χρόνια, που υπάρχει «έκρηξη των τεχνολογιών ασύρματης επικοινωνίας ανά την υφήλιο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!