ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέο εργαλείο από την Google το οποίο καταργεί τους κωδικούς πρόσβασης

Η εταιρεία ξεκαθάρισε ότι οι επιλογές passwords και πιστοποίησης ταυτότητα θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες

Νέο εργαλείο από την Google το οποίο καταργεί τους κωδικούς πρόσβασης

Η Google παρουσίασε μια νέα τεχνολογία, τα passkeys, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να αποκτούν πρόσβαση στις μεγάλες πλατφόρμες χωρίς να απαιτείται η εισαγωγή του γνωστού password κάθε φορά.

Τα… «κλειδιά πρόσβασης» θα επιτρέπουν τη σύνδεση εφαρμογών και ιστότοπων χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε ασφάλεια χρησιμοποιεί η εκάστοτε συσκευή — όπως αναγνώριση προσώπου, αριθμό PIN ή αποτύπωμα — αντί να απαιτείται ένας μοναδικός κωδικός πρόσβασης σε μια φόρμα για κάθε ιστότοπο.

Μέσω ανάρτησης η Google γνωστοποίησε τη θέση της ότι τα passkeys είναι πιο ασφαλή από τους κωδικούς πρόσβασης (passwords), επειδή δεν μπορεί να αποκτηθεί η πρόσβαση σε αυτούς μέσω επιθέσεων phishing, ενώ πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποιος να δώσει κατά λάθος σε κάποιον τον κωδικό του.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την Google, η σύνδεση με τη νέα μέθοδο των passkeys δεν θα μπορεί να αποκαλυφθεί ακόμη και εάν μια εφαρμογή ή υπηρεσία παραβιαστεί.

Οι ανακοινώσεις έρχονται αφότου οι Google, Microsoft και Apple δεσμεύτηκαν πέρυσι να στηρίξουν νέα πρότυπα ασφαλείας τα οποία δεν θα απαιτούν τη χρήση κωδικού πρόσβασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.