ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι ειδικοί προειδοποιούν: «Μην λέτε τα μυστικά σας στο ChatGPT»

Κανένας δεν μπορεί να πάρει πίσω όσα αποκάλυψε στο μοντέλο

Οι ειδικοί προειδοποιούν: «Μην λέτε τα μυστικά σας στο ChatGPT»

Οι προσωπικές πληροφορίες που μοιραζόμαστε με το ChatGPT μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας, προειδοποιεί ειδικός σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης.

Ο καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Μάικ Γούλντριτζ λέει ότι το να μοιράζεσαι προσωπικές πληροφορίες ή να έχεις στενές επαφές με ένα chatbot θα ήταν «εξαιρετικά απερίσκεπτο», καθώς βοηθά στην εκπαίδευση μελλοντικών μοντέλων.

Οι χρήστες δεν θα πρέπει να περιμένουν ούτε μια ισορροπημένη απάντηση στα σχόλιά τους, καθώς η τεχνολογία «κυριολεκτικά λέει μόνο αυτό που θέλετε να ακούσετε».

Σε μια σειρά διαλέξεων, όπως αναφέρει ο Guardian, ο καθηγητής θα εξηγήσει ότι, ενώ οι άνθρωποι προγραμματίστηκαν να αναζητήσουν συνείδηση στην τεχνητή νοημοσύνη, ήταν μια μάταιη προσπάθεια.

Η τεχνητή νοημοσύνη, λέει ο ίδιος «δεν έχει καμία ενσυναίσθηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι χρήστες των μοντέλων όπως το ChatGPT θα πρέπει να υποθέτουν ότι «ο,τιδήποτε πληκτρολογείτε στο ChatGPT θα τροφοδοτεί μελλοντικές εκδόσεις του ChatGPT» και ότι η ανάκληση δεν είναι επιλογή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.