ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

OpenAl: Επιστρέφει στην εταιρεία μετά την εξέγερση εργαζομένων και επενδυτών ο απολυμένος CEO Σαμ Άλτμαν

«Ανυπομονώ να επιστρέψω στην OpenAI και να χτίσω την ισχυρή συνεργασία μας με την Microsoft»

OpenAl: Επιστρέφει στην εταιρεία μετά την εξέγερση εργαζομένων και επενδυτών ο απολυμένος CEO Σαμ Άλτμαν

Η OpenAI, ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης στο «X» (πρώην Twitter) πως ο Σαμ Άλτμαν θα επιστρέψει ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, μετά τις πιέσεις των εργαζομένων και των επενδυτών στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο τον έδιωξε πριν από λιγότερο από μία εβδομάδα.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν αλλαγές στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης που δημιούργησε την εφαρμογή ChatGPT και η οποία υποστηρίζεται από τη Microsoft.

Ο πρώην συνδιευθύνων σύμβουλος της Salesforce, Μπρετ Τέιλορ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Λάρι Σάμερς θα ενταχθούν στο διοικητικό συμβούλιο της OpenAI, με τον Τέιλορ να κατέχει τη θέση του προέδρου.

Ο Adam D’Angelo, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Quora, θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο.

«Συνεργαζόμαστε για να καθορίσουμε τις λεπτομέρειες. Σας ευχαριστούμε πολύ για την υπομονή σας μέσα σε αυτό», ανέφερε η OpenAI στην ανάρτηση X.

Τη Δευτέρα, εκατοντάδες εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή και μέλους του διοικητικού συμβουλίου Ilya Sutskever, υπέγραψαν μια επιστολή που έλεγε ότι, αν το διοικητικό συμβούλιο δεν παραιτηθεί και δεν φέρει πίσω τον Αλτμαν, η συντριπτική πλειοψηφία θα φύγει για να εργαστεί μαζί του στη Microsoft.

Ο Σάτια Ναντέλα, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, δήλωσε σε ανάρτηση στο X τη Δευτέρα ότι ο Άλτμαν και ο συνιδρυτής του Γκρεγκ Μπρόκμαν θα ενταχθούν στη Microsoft για να δημιουργήσουν ένα νέο εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης.

Όλα αυτά ακολούθησαν την ανακοίνωση στα τέλη της Κυριακής ότι η OpenAI προσέλαβε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Twitch, Emmett Shear, ως προσωρινό αντικαταστάτη του Άλτμαν.

Αρχικά, το διοικητικό συμβούλιο είχε ανακοινώσει ότι η επικεφαλής τεχνολογίας του OpenAI Mira Murati θα αναλάμβανε αυτόν τον ρόλο, αλλά σύντομα προστέθηκε στο «κίνημα» των εργαζομένων που ζητούσαν την επιστροφή του Άλτμαν.

«Ανυπομονώ να επιστρέψω στην OpenAI και να χτίσω την ισχυρή συνεργασία μας με την Microsoft», έγραψε ο Άλτμαν σε μια δική του ανάρτηση στο X.

Ο Ναντέλα επικρότησε τις αλλαγές που έκανε το OpenAI στο διοικητικό του συμβούλιο στη δική του ανάρτηση στο X.

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα σε μια πορεία προς μια πιο σταθερή, καλά ενημερωμένη και αποτελεσματική διακυβέρνηση», έγραψε ο Ναντέλα.

«Ο Σαμ, ο Γκρεγκ και εγώ μιλήσαμε και συμφωνήσαμε ότι έχουν βασικό ρόλο να παίξουν μαζί με την ηγετική ομάδα του OAI για να διασφαλίσουν ότι ο OAI θα συνεχίσει να ευημερεί και να βασίζεται στην αποστολή του. Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε την ισχυρή συνεργασία μας και να προσφέρουμε την αξία αυτής της επόμενης γενιάς ΤΝ στους πελάτες και τους συνεργάτες μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ταχεία επαναφορά του Αλτμαν άρχισε να μοιάζει πιθανή το Σάββατο, καθώς κυκλοφόρησε η είδηση ότι μια ομάδα διακεκριμένων επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, Tiger Global, Thrive Capital και Sequoia Capital, εργαζόταν για να ανατρέψει την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου από μια ημέρα νωρίτερα. Καμία από αυτές τις εταιρείες δεν είχε θέση στο διοικητικό συμβούλιο και δεν είχαν ενημερωθεί για την απόφαση απόλυσής του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.