ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ρεκόρ Γκίνες: Ρομπότ έλυσε τον κύβο του Ρούμπικ σε μόλις 0,305 δευτερόλεπτα (βίντεο)

Είναι ο ίδιος χρόνος που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ανοιγοκλείσει τα μάτια του

Ρεκόρ Γκίνες: Ρομπότ έλυσε τον κύβο του Ρούμπικ σε μόλις 0,305 δευτερόλεπτα (βίντεο)

Μόλις 0,305 δευτερόλεπτα χρειάστηκε το ρομπότ της Mitsubishi Electric για να λύσει τον κύβο του Ρούμπικ, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες κατά 0,075 δευτερόλεπτα.

Ο χρόνος του ρομπότ ήταν πάνω από 10 φορές ταχύτερος από τον καλύτερο που έχει καταφέρει ποτέ ο άνθρωπος, ο οποίος είχε σημειωθεί τον περασμένο Ιούνιο σε σχετική εκδήλωση στην Καλιφόρνια.

Ο Κορεάτης-Αμερικανός Max Park χρειάστηκε μόλις 3,13 δευτερόλεπτα για να λύσει τον περιστρεφόμενο κύβο του παζλ 3x3x3 – περισσότερο από το ένα τρίτο του δευτερολέπτου ταχύτερα από τον επόμενο ταχύτερο άνθρωπο.

Ο χρόνος των 0,305 δευτερολέπτων που πέτυχε το ρομπότ είναι περίπου ο ίδιος χρόνος που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ανοιγοκλείσει τα μάτια του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2009, το παγκόσμιο ρεκόρ για ένα ρομπότ που έλυνε έναν κύβο του Ρούμπικ ήταν ένα λεπτό και τέσσερα δευτερόλεπτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.